in ,

Στη Νεάπολη ο Γιώργος Βιτώρος, γράφονται σήμερα μαντιν(ι)άδες αξιώσεων;

Γράφονται σήμερα μαντιν(ι)άδες αξιώσεων; Αυτό το ερώτημα αλήθεια απασχολεί όλους όσους συμμετέχουν στα γλέντια και πέρα από τη διασκέδαση της στιγμής νοιάζονται και για τη συνέχιση της παράδοσης, της γλώσσας και της θεματολογίας του δημοτικού τραγουδιού της Κρήτης.
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 17.30 στο Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης θα απαντήσουμε το παραπάνω ερώτημα, παρουσιάζοντας τη νέα συλλογή του Μανώλη Μπρόκου «Αναστορούμαι τα παλιά». Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει σύνολα μαντινάδων και τραγουδιών που επαναφέρουν στο προσκήνιο τα θέματα της φύσης, των ανθρώπινων σχέσεων, του έρωτα και της ιστορίας σε μια σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν μέσα από τη ντοπιολαλιά και τις εικόνες του όμορφου τόπου μας και την παρουσίαση των ανθρώπων του.
Ο Μανώλης Μπρόκος, λαϊκός άνθρωπος, από αυτούς που η κοινωνία μας έχει ανάγκη, συλλογάται, συνθέτει, καταγράφει και δίνει σε όλους εμάς το προϊόν του κόπου του, ως συνεισφορά στη διατήρηση του αυθεντικού λαϊκού πολιτισμού.
Συνοδοιπόροι στην παρουσίαση ο εκλεκτός φιλόλογος και επιμελητής των κειμένων κ. Γιάννης Χρονάκης και ο γνωστός για τις λαογραφικές- πολιτιστικές τηλεοπτικές εκπομπές ερευνητής- δημοσιογράφος κ. Γιώργος Βιτώρος.