in , ,

Στη νέα διοικήτρια του νοσοκομείου Νεάπολης οι φίλοι του Διαλυνάκειου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ Δ. Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου μας με την νέα αναπληρώτρια διοικήτρια του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου- κα Χατζέα προκειμένου να την καλωσορίσουμε και να συζητήσουμε για το νοσοκομείο μας. Σε ευχάριστο κλίμα με διάθεση συνεργασίας, η νέα αναπληρώτρια διοικήτρια μας ενημέρωσε για την πορεία του κέντρου αποκατάστασης και για την προσπάθεια της να λύσει ζητήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο.

Από την πλευρά μας εκφράσαμε την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για την πορεία της κλινικής η οποία παραμένει κλειστή για τον κόσμο, αναμένοντας τα κρούσματα covid 19. Η κα Χατζέα μας καθησύχασε λέγοντας πως ακολουθούνται οι οδηγίες του Υπουργείου και δεν υπάρχει κίνδυνος κατάργησης της κλινικής. Αντιθέτως, έχει προσληφθεί νέο προσωπικό.

Εποικοδομητική ήταν ανάμεσα στα άλλα θέματα και η συζήτηση για την διαχείριση των κληροδοτημάτων με την πρόταση από μέρους μας για σύσταση διεπιστημονικής επιτροπής η οποία θα απασχολείται αποκλειστικά με αυτά, ενώ εκφράστηκε έντονα ο προβληματισμός μας και οι αντιρρήσεις μας σχετικά με τη νέα σύνθεση (δημοσιευθείσα τέλη Απριλίου στο σχετικό ΦΕΚ) του κοινού διοικητικού συμβουλίου των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λασιθίου.

Ειδικότερα, πέραν κάθε κομματικής απόχρωσης είναι απαράδεκτο το Γ.Ν-Κ.Υ Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης, όπως και το νοσοκομείο της Ιεράπετρας να μην εκπροσωπείται από τους Αναπληρωτές Διοικητές του, στο κοινό διοικητικό συμβούλιο στερούμενου του δικαιώματος ψήφου για τη λήψη αποφάσεων. Το μόνο δικαίωμα δηλαδή που απομένει στους αναπληρωτές διοικητές των δυο αυτών νοσοκομείων είναι μια απλή εισήγηση θεμάτων που απασχολούν τα νοσοκομεία που διοικούν.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια την Κα Χατζέα για τη φιλοξενία και της ευχόμαστε καλή πορεία. Ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε τη γενική μας συνέλευση η οποία ανεστάλη λόγω της πανδημίας. Καλή δύναμη σε όλους.

Εκ μέρους του Δ.Σ

Της Λέσχης Φίλων του Νοσοκομείου Νεάπολης: Η Θέτικη Σκέψη