in , ,

“Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική έννομη τάξη”, στον Άγιο Νικόλαο

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα “ΖΕΥΣ”, του συνεδριακού κέντρου του ξενοδοχείου Wyndham Grand Crete Mirabello στον Άγιο Νικόλαο, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου : “Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική έννομη τάξη” του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Νικόλαου Χρυσάκη.
Την εκδήλωση οργανώνουν η Γενική Αστυνομική Δ/νση Κρήτης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου  και η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών.
Πρόγραμμα
17:30. -Έναρξη εκδήλωσης
18:00. -Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Ζερβό Αντώνιο, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο κ. Ρουτζάκη Αντώνιο και τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών κ. Καρακούδη Στυλιανό. -Χαιρετισμοί επισήμων και συντελεστών έκδοσης του βιβλίου. Απονομή τιμητικών βραβεύσεων.
-Παρουσίαση βιβλίου από:

  • Την καθηγήτρια κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέα κ. Λυδάκη Άννα.
  • Τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, υπ. Διδάκτωρα Νομικής Α.Π.Θ., Τακτικό καθηγητή Σχολής Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ. και Επόπτη Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης κ. Θεοφανίδη Ευστάθιο.
  • Τον συγγραφέα του βίβλιου Αστυνομικό Διευθυντή κ. Χρυσάκη Νικόλαο.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και μουσικοί του Ωδείου Τέχνης Κρήτης.
——————————————

Στο βιβλίο “Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική έννομη τάξη”,όπως σημειώνει ο συγγραφέας κ. Νικόλαος Χρυσάκης, επιχειρείται και καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομολογιακή πρακτική και δικανική τεκμηρίωση, οι όποιες υφιστάμενες συγχύσεις ή ερμηνευτικές δυσχέρειες ταλανίζουν τους αστυνομικούς, σε περιπτώσεις εκδήλωσης παραβατικών συμπεριφορών, κακοποίησης, παραμέλησης, εγκατάλειψης και άλλης βάναυσης συμπεριφοράς εις βάρος της ευζωίας όχι μόνο των ζώων συντροφιάς, αλλά όλων των ζώων, τα οποία προστατεύονται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.Επιπροσθέτως η δομή τους εγχειριδίου αποσκοπεί στο να αποτελέσει στο μέτρο του δυνατού, τη βάση ενός πολύτιμου βοηθήματος για κάθε αστυνομικό που συμμετέχει και συμπράττει τόσο στο προανακρτικό έργο, όσο και στη διαδικασία ελέγχου και βεβαίωσης των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, μετουσιώνοντας έτσι κατά τρόπο εύληπτο και προσιτό τη θεωρία σε αποτελεσματική πράξη. Με άλλα λόγια επιδιώκεται αφενός η νομική και γνωστική κατάρτιση και επιμόρφωση του και αφετέρου η ομοιόμορφη εφαρμογή ενδεδειγμένων πρακτικών αντιμετώπισης και διαχείρισης οποιουδήποτε συμβάντος ή καταγγελίας που σχετίζεται με την εφαρμογή περί προστασίας των ζώων.
Πρόκειται για ένα χρήσιμο οδηγό, γύρω από τα ισχύοντα νομοθετήματα στην χώρα μας, που αφορούν στην προστασία και τα δικαιώματα των ζώων.
Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, αναφέροντας ότι η προστασία των ζώων αποτελεί δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού, υπογράμμισε ότι ο Άγιος Νικόλαος – ένας από τους πιο γνωστούς τουριστικούς δήμους της Ελλάδας, καλείται να διαχειριστεί το ευαίσθητο θέμα της προστασίας τους, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, χωρίς τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους,   παρά το ασαφές νομικό πλαίσιο που υπάρχει μέχρι σήμερα και την εκμετάλευση που παρατηρείται.
Αυτός είναι και ο λόγος – όπως εξηγεί -που ώθησε την δημοτική αρχή, να συνδράμει στην έκδοση του σημαντικού αυτού πονήματος, που συνέγραψε ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Νικόλαος Χρυσάκης.
Με το εγχειρίδιο αυτό, δίδεται -επεσήμανε- η δυνατότητα σε πολίτες, κοινωνικές ομάδες, φορείς, φιλοζωικό κίνημα, αυτοδιοίκηση, Ελληνική Αστυνομία και κράτος να προχωρήσηουν σ΄ένα δημιουργικό διάλογο και συνεργαζόμενοι να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, με γνώμονα την προστασία των ζώων αλλά και την χάραξη δρόμων, που θα οδηγήσουν στην αναθεώρηση στάσεων και απόψεων για τα ζώα, καθώς η ζωή τους εξαρτάται απόλυτα από την δική μας έλλογη συμπεριφορά.