in

Το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου με το “Here I am…Accept me!” στη Σλοβενία για το Erasmus + [VIDEO – PICS]

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Here I am…Accept me!” που υλοποιείται στο σχολείο μας, τρεις μαθητές της Α’ Γυμνασίου, οι Κοκολάκης Νίκος, Ταμπουρατζή  Μυρτώ και Κήπουλα  Άννα Μαρία, συνοδευόμενοι από τις κ.Λασθιωτάκη Αναστασία και Ταμπουρατζή  Ειρήνη, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος, επισκέφτηκαν  πριν λίγες μέρες την βροχερή, αλλά πανέμορφη και καταπράσινη Σλοβενία.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 27 έως 31 Μαΐου, συμμετείχαν στην τρίτη διεθνική συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο “OS Riharda Jakopica” στη Λιουμπλιάνα, όπου συναντήθηκαν με τις αντιπροσωπείες από τα συνεργαζόμενα σχολεία, CEIP “Santo Cristo” ( Urda, Τολέδο – Ισπανία) και  “Istituto Comprensivo Federigo Tozzi”( Σιένα- Ιταλία). Μετά από το θερμό καλωσόρισμα με παραδοσιακή μουσική και χορό αλλά και μια εντυπωσιακή επίδειξη των μαθητών στην ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μπουν  στις τάξεις του Σλοβενικού σχολείου και να παρακολουθήσουν μαθήματα Γλώσσας, Μουσικής και Μαθηματικών.

Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήριο ζωγραφικής και δημιούργησαν μία γιγαντοαφίσα με το λογότυπο του προγράμματος. Την ίδια ώρα, οι καθηγητές παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα “Multiple Intelligences” κι αντάλλαξαν απόψεις για την δημιουργία δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε όλη τη μαθητική κοινότητα, ακολουθώντας τη θεωρία του Howard Garner για την πολλαπλή νοημοσύνη. Όλες οι ομάδες παρουσίασαν επίσης την εργασία τους , μια δραματοποίηση με θέμα την προσφυγιά και τίτλο “Refugees- a problem or resource?”

Η ταινία

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου συγκίνησαν το ακροατήριό τους με μια ταινία μικρού μήκους , που βασίστηκε στην πραγματική ιστορία της οικογένειας Τσίγκου από την Κριτσά ,  που φέρει πολλές ομοιότητες με τις ιστορίες των χιλιάδων προσφύγων που συνεχίζουν να καταφτάνουν στη χώρα μας.

Δείτε την ταινία που παρουσίασαν οι μαθητές στο βίντεο που ακολουθεί

Μετά το πέρας των παραπάνω εργασιών, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Σλοβενικής πρωτεύουσας αλλά και να επισκεφτούν τη μαγευτική λίμνη και το κάστρο του Bled στις παρυφές των Άλπεων . Επιπλέον, θαύμασαν από κοντά το καταπράσινο τοπίο περπατώντας κατά μήκος του φαραγγιού Vintgar Gorge.

Γεμάτοι από όμορφες αναμνήσεις οι μαθητές και οι καθηγητές δηλώνουν ενθουσιασμένοι από αυτή την εμπειρία και ανυπομονούν για τη συνέχεια του προγράμματος τη νέα σχολική χρονιά,  αλλά και για την επόμενη συνάντηση , τον προσεχή Νοέμβριο στο Galway της Ιρλανδίας.

Η παιδαγωγική ομάδα ERASMUS + “ Here I am… Accept me!”  του 1ου  Γυμνασίου