in ,

43 χρόνια χωρίς τον ήρωα Περικλή Μελιδονιώτη

Το Μνημείο των Πεσόντων στην κορυφή τους όρους Βερτίσκος πλησίον των Κρύων Νερών και Σοχού.

Στην ψηλότερη κορυφή του όρους Βερτίσκο της Θεσσαλονίκης, τελέσθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, για 4η συνεχή χρονιά, Μνημόσυνο για τους τρεις ήρωες πεσόντες  Αξιωματικούς  του Στρατού  Υπολοχαγό (ΕΜ) Περικλή Μελιδονιώτη (από τη Νεάπολη), Σ/χη (ΠΖ)Κων/νο Μπούρλο και (ΠΖ) Ανθυπολοχαγό Σήφη Κατσαρό (από τα Χανιά), εκεί όπου στις 27 Νοεμβρίου 1975  συνετρίβη κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης αποστολής το στρατιωτικό αεροπλάνο με Κυβερνήτη τον πρώτο.

Το Μνημείο κατασκευάσθηκε  πριν από τέσσερα χρόνια (2014) με πρωτοβουλία του Στρατού και έκτοτε τελείται κάθε χρόνο  μνημόσυνο με τη συμμετοχή της Εκκλησίας,  του Στρατού, των Αρχών, των Συγγενών των τιμώμενων και  πλήθος κόσμου.

Ο Αρχηγός Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο αδερφός του αείμνηστου Περικλή, Νίκος Μελιδονιώτης.

Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν:

Ο Αρχηγός Στρατού  Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής,

Ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημήτρης Μπίκος,

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης

Συγγενείς των τιμώμενων ο Υποστράτηγος  Στέλιος  Μπούρλος (γιος του Σχη Κων/νου Μπούρλου), ο Νίκος Μελιδονιώτης (Σχης ΔΒ ε.α)  με τη σύζυγό του Αθηνά και φίλους από τη Νεάπολη.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά, εκπρόσωποι  της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου και πολλοί κάτοικοι που βίωσαν το γεγονός της συντριβής του αεροπλάνου όπως και ο κτηνοτρόφος κ. Βασίλης Καρασαββίδης, ο άνθρωπος που είδε πρώτος τις σορούς των πεσόντων.

Όπως κάθε χρόνο, μετά την λιτή κι απέριττη  αλλά συγκινητική τελετή,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου Λαγκαδά παρέθεσε δεξίωση στους συμμετέχοντες με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα αλλά  και κρητικό κέρασμα  που προσφέρθηκε από την οικογένεια του κ. Νίκου Μελιδονιώτη.