in ,

500.000€ για τρία νέα έργα στον Δήμο Ιεράπετρας

 
 
Τρία νέα έργα για τον Δήμο Ιεράπετρας εγκρίθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Τα έργα αφορούν την Ιεράπετρα και τις τοπικές κοινότητες Χριστού και Μουρνιών και πρόκειται να προσφέρουν νέες δυνατότητες και προοπτικές για τους κατοίκους διευκολύνοντας και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά τους.
 
Πρόκειται για το έργο βελτίωσης της προσβασιμότητας στο Σελάκανο (225.000€), για την ανάπλαση της πλατείας στην
Πάνω Σύμη (60.000€) και για το έργο βελτίωσης του δημοτικού γηπέδου στην Κοτσιφιανή (220.000€).
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:
 
«Άλλο ένα έργο για την περιοχή του Σελάκανου μπαίνει σε διαδικασία δημοπράτησης, μετά την πρόσφατη δημοπράτηση των δικτύων και της δεξαμενής ύδρευσης. Το έργο εξασφαλίζει την ασφαλή προσβασιμότητα και ενισχύει την επισκεψιμότητα της τουριστικά αναπτυσσόμενης περιοχής του Σελάκανου.
 
Επιπλέον, στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας της Δημοτικής μας Αρχής για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Ιεράπετρας, παρεμβαίνουμε και στο γήπεδο της Κοτσιφιανής που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Το έργο περιλαμβάνει αλλαγή τάπητα, εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και εργασίες στις κτιριακές υποδομές και στοχεύει στη δημιουργία ενός αθλητικού χώρου ικανού να εξυπηρετεί τις αθλητικές δραστηριότητες των πολιτών.
 
Με το έργο ανάπλασης της πλατείας στην Πάνω Σύμη εξασφαλίζεται η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής αυτής που διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και παρουσιάζει αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον.
 
Η σοβαρότητα, η συστηματική δουλειά και η αφοσίωση στους στόχους μας, εξασφάλισαν αυτές τις νέες χρηματοδοτήσεις για τρία ακόμα σημαντικά έργα στον Δήμο Ιεράπετρας τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος μας για την ανάπτυξη και την εξέλιξή του.»