Ημερίδα του Μ/Σ Καστοριάς Αρμονία με θέμα τη συμβολή των πολιτιστικών φορέων στη διατήρηση της ελληνικής λαϊκής παράδοσης (φωτο)

//

Η συμβολή των πολιτιστικών  φορέων στη  διατήρηση της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, ήταν το  θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο  αρχοντικό  Αδελφών Εμμανουήλ και τη  διοργάνωσε ο  Μ/Σ Καστοριάς Αρμονία.

Σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, o αναπληρωτής καθηγητής ΣΕΦΑΑ /ΔΠΘ  Δρ.  Δημήτριος Γουλιμάρης  ανέπτυξε το θέμα:  η  διατήρηση της χορευτικής  κληρονομιάς από τους συλλόγους και τα σωματεία και  πώς η δράση τους μπορεί να  συνδεθεί με την τοπική ανάπτυξη.

Η απόφοιτη του  Τ.Ε.Φ.Α.Α/ ΑΠΘ και  δασκάλα χορού   του  Μ/Σ Αρμονία Πηνελόπη   Αποστολίδου, αναφέρθηκε στην πορεία του Μ/Σ , από το  ξεκίνημά του έως σήμερα, ενώ η υποψήφια  Δρ Τ.Ε.Φ.Α.Α /ΔΠΘ Κυριακή  Σαββίδου, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που  πραγματοποίησε στο πλαίσιο της διατριβής της, οι οποίες είχαν  ως αντικείμενο   την ποιότητα των υπηρεσιών, την ανάπτυξη, την ικανοποίηση και την ψυχική υγεία- ευεξία των συμμετεχόντων σε προγράμματα ελληνικών παραδοσιακών  χορών, πολιτιστικών φορέων της Καστοριάς.

Ο πρόεδρος του  Μ/Σ Καστοριάς Αρμονία Μιχάλης  Ζήλας από την πλευρά του, μίλησε για την  ιστορία του  αρχοντικού  Αδελφών Εμμανουήλ και τη  χρήση του ως μουσείο σήμερα. Κλείνοντας την τοποθέτησή του  επανέφερε στο προσκήνιο παλαιότερη πρότασή του σχετικά με την ανακίνηση των διαδικασιών που  είχαν ξεκινήσει πριν από αρκετές δεκαετίες, με σκοπό την ένταξη της Καστοριάς στην  UNESCO.

« Να μπορέσει η Καστοριά  να ξαναβρεί το νήμα, να πιάσει την αλυσίδα η οποία είχε ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια με την προσπάθεια κάποιων πεφωτισμένων ανθρώπων. Να έρθουμε σε επαφή με την  UNESCO  και να  μπει η πόλη   σε μια βάση  συνεργασίας με αυτόν τον διεθνή οργανισμό», σημείωσε μεταξύ άλλων   ο κ. Ζήλας.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

Σ.Ι- Ε.Ψ

Προηγούμενο Άρθρο

Γιορτάστηκε στην Καστοριά η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Ενημερωτική δράση του Τμήματος Ασφαλείας Καστοριάς σχετικά με κλοπές – απάτες