Ο Υφ. Εργασίας & Απασχόλησης Νάσος Ηλιόπουλος στην Καστοριά (φωτο)

Συνάντηση με τους φορείς είχε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καστοριάς ο Υφυπουργός Εργασίας & Απασχόλησης Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή μας στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.

Η συνάντηση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Στέφανος Μπαλταγιάννης και ακολούθησε η εισήγηση του Υφυπουργού, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε ένα νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη αυτό πρέπει να περιλαμβάνει και την προστασία της εργασίας. Προστασία της εργασίας σημαίνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων κάτι που έχει ήδη συμβεί και ήδη υπογράφονται κλαδικές συμβάσεις και επεκτείνονται σε μια σειρά από κρίσιμους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την επερχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Πριν από μερικές μέρες, ανακοινώσαμε μια συνολική παρέμβαση 630.000.000 ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας το οποίο πανελλαδικά αφορά 85.000 ωφελούμενους.

Πέρα από αυτό όμως, παρά το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει μέσα σε μία τριετία να μειώσουμε 7% πανελλαδικά την ανεργία και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε έναν αριθμό μείωσης της ανεργίας που προσεγγίζει και ξεπερνάει το 2% κάθε χρόνο, η περιοχή στην οποία βρισκόμαστε παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία. Ακριβώς γι΄αυτό τον λόγο, η πρώτη επίσκεψη που κάνω μετά την ανακοίνωση των προγραμμάτων είναι στη συγκεκριμένη περιοχή. Συνομιλούμε με φορείς γιατί πιστεύουμε ότι δεν μπορεί μια στοχευμένη και πραγματικά αποτελεσματική παρέμβαση να σχεδιαστεί απλά σε ένα γραφείο στην Αθήνα. Πρέπει να προκύψει μέσα από δημοκρατικό διάλογο με την τοπική κοινωνία», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους εκπροσώπους των φορέων οι οποίοι ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός με κυρίαρχο αυτό της ανεργίας και ζήτησαν, την εφαρμογή ενός τοπικού προγράμματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν.

Νωρίτερα ο Υφυπουργός, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή. Τον συνόδευαν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου και μέλη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη του Υφ. Εργασίας & Απασχόλησης στον Δήμαρχο Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Ο εορτασμός της Ημέρας της ΕΛ.ΑΣ. και του Προστάτη της Αγ. Αρτεμίου (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα