Τίμησαν το Αηδόνι του Κρουσώνα το Διομήδη (Μίμη) Τσικανδυλάκη

Petite Perle 300×250

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα στη μνήμη του αδικοχαμένου Κρητικού καλλιτέχνη, του Διομήδη Τσικανδυλάκη.

Στην εκδήλωση έλαβε μέρος ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών, ο οποίος με πρωτοστάτη τον πρόεδρο του Β. Μοσχονά αλλά και με τη συμμετοχή άλλων αξιόλογων μελών του απέτισαν φόρο τιμής με το δικό τους μοναδικό τρόπο στο μεγάλο Κρητικό λαουτιέρη. Μάλιστα ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του καλλιτέχνη Διομήδη Τσικανδυλάκη, την οποία παρέλαβε ο πατέρας του Γιάννης.

Επίσης τιμητικές πλακέτες δόθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γ. Βιδάκης προσέφερε, με τη σειρά του, τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών. Την εκδήλωση προς τιμή του Διομήδη Τσικανδυλάκη χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο νέος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φίλιππος Σαββάκης, ο εφημέριος Δημήτριος Μερονιανάκης και από τη μεριά του Πολιτιστικού Συλλόγου το μέλος Εύα Τζαγκαράκη.

Ακολούθησε πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική από συμμετέχοντες Κρητικούς καλλιτέχνες. Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε πως ένα ιατρικό μόνιτoρ έγινε δωρεά στη μνήμη του Διομήδη Τσικανδυλάκη από την προηγούμενη διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου και την πρόεδρο Ειρήνη Τσικνάκη που αναφέρθηκε σε αυτό.

Χαιρετισμοί εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα Γιώργος Φασουλάκης, τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι τιμητικό το γεγονός ότι ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής επέλεξε φέτος την ετήσια συναυλία, που συνήθως πραγματοποιεί στο Ηράκλειο, να την μεταφέρει στον Κρουσώνα, προς τιμήν του Διομήδη Τσικανδυλάκη.

Ο ίδιος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και τον συγχωριανό τους Κώστα Φασουλάκη για την βοήθεια που προσέφεραν στην συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και στην κάλυψη των εξόδων για τον εξοπλισμό που απαιτήθηκε κι ακόμα τον Δήμο Μαλεβιζίου και την ενορία του Κρουσώνα για την διαμόρφωση και την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης, όπως και τους χορηγούς και εθελοντές που βοήθησαν καθένας με τον τρόπο του.

Το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα Εύα Τσαγκαράκη αναφέρθηκε στο Διομήδη Τσικανδυλάκη λέγοντας πως γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κρουσώνα, όντας μέλος μιας άξιας οικογένειας, γιος του Γιάννη και Βαγγελιώς Τσικανδυλάκη και αδερφός του Λευτέρη, Αντώνη και Παντελή Τσικανδυλάκη.

Ο πατέρας του Γιάννης Τσικανδυλάκης και ο θείος του Αντώνης Τσικανδυλάκης είναι καταξιωμένοι λαουτιέρηδες, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής και ήταν εκείνοι που του έδωσαν το ερέθισμα να ασχοληθεί από πολύ μικρός με το λαούτο.

Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας φυσικά το ταλέντο, με πολύ αγάπη για αυτό που έκανε και με μεθοδική εξάσκηση, έγινε ένας άξιος λαουτιέρης. Όπως η ίδια είπε, ο Διομήδης συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της Κρητικής Μουσικής και καταξιώθηκε σαν ένας από τους σημαντικούς καλλιτέχνες του χώρου, συμμετέχοντας σε πλήθος εκδηλώσεων καθώς και δισκογραφιών.

Εκτός όμως από την ενεργό δράση του στον πολιτισμό ως καλλιτέχνης, ο Διομήδης ενεπλάκη και με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου του συμμετέχοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα από το 2012 έως και το 2015 και συμβάλλοντας στη διοργάνωση πολλών σημαντικών εκδηλώσεων

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ