Επιτυχημένη η γιορτή μήλου στον Κρουσώνα (Φωτογραφίες + video)

Petite Perle 300×250

Με επιτυχία οργανώθηκε την Κυριακή η 7ηη Γιορτή Μήλου στον Κρουσώνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρουσώνα «Νέα Γενιά».

Η πλατεία της Αγίας Μαρίνας στο Λιβάδι του Κρουσώνα πλημμύρισε από κόσμο, αφού είναι εκατοντάδες όσοι κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους τη διοργάνωση και δοκιμάζουν τα ωραία εδέσματα που ετοιμάζονται, με βάση το γνωστό για τη νοστιμιά του κρουσανιώτικο μήλο. Οι νοικοκυρές του χωριού είχαν ετοιμάσει πεντανόστιμα γλυκά, με πρώτη ύλη το μήλο, κάνοντας όλη την περιοχή να μοσχομυρίσει με τα αρώματα τους.

Στο χαιρετισμό της η γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Εύα Τσαγκαράκη αφού ευχαρίστησε όσους στηρίζουν το θεσμό, όσους συμμετέχουν και όσους παραβρέθηκαν στη γιορτή στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του πρώην Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μανόλη Αντωνογιαννάκη στο να ολοκληρωθεί αυτή η ωραία πλατεία που φιλοξενεί τη γιορτή μήλου. Η ίδια διάβασε χαιρετισμό που απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε προσωπικά να βρεθεί εκεί μαζί τους. Μεταξύ άλλων να τονίσουμε πως το παρόν έδωσαν στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Ματαλιωτάκης.

Να σημειώσουμε πως μηλοπιτάκια ετοίμασε και προσέφερε ο γυναικείος συνεταιρισμός παραδοσιακών γλυκών «Η Κρουσανιώτισσα», που λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια. Ξεχωριστός ήταν ο πάγκος του ζαχαροπλαστείου «Πρωτότυπο». Μάλιστα ο ζαχαροπλάστης Γιώργος Τσοράγλος έφτιαξε και αυτή τη χρονιά μια γιγαντιαία μηλόπιτα που τεμαχίστηκε και μοιράστηκε στον κόσμο.

Τοπικοί καλλιτέχνες διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια το κοινό. Βέβαια ο μικρός λυράρης Ζαχαρίας Τσαγκάράκης ήταν εκείνος που έκλεψε την παράσταση με το δοξάρι του.

Ο Αντώνης Μακατουνάκης διέθεσε και φέτος την άμαξα του για βόλτες. Αξίζει ν αναφερθεί πως τα μήλα του Κρουσώνα έχουν εξαιρετική γεύση λόγω των ιδιαίτερων εδαφοκλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στον τόπο. Παράγονται κυρίως στο λιβάδι του Κρουσώνα, σε υψόμετρο 1050 μέτρων και είναι άνυδρα κατά 99%, με την υγρασία που αναπτύσσεται εκεί λόγω του υψομέτρου να βοηθά στην ανάπτυξη τους.

Οι ποικιλίες που ευδοκιμούν είναι οι: στάρκιν, γκόλντεν, γκραν-σμιθ, τζόνα. Ακόμα παράγονται και βιολογικής καλλιέργειας μήλα με πιστοποιήσεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ