Με την κατάθεση των στεφάνων ξεκίνησε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας ξεκίνησε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Γάζι.

Από νωρίς στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί μαθητές από όλα τα σχολεία και τα νήπια της περιοχής, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις.

Τραγούδησαν τραγούδια που υμνούν το Έπος του 40, έκαναν σύντομες ομιλίες ( 1ο Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας)  και μπροστά από το μνημείο των ηρώων, με βροντερή φωνή, φώναξαν "Αθάνατοι!"

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, ενώ στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι με περηφάνια τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Κατάθεση στεφάνων έγινε από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη, από την πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Λίνα Επταμηνιτάκη , από το Λυκειάρχη Γαζίου Γιάννη Κωστάκη . Στη συνέχεια στεφάνια κατέθεσαν και οι μαθητές των σχολείων, ενώ την παράσταση έκλεψαν τα νήπια.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, Τεχνικών Έργων, Μπάμπης Κουτσογιάννης και Γιώργος Πετούσης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΔΕΑΥΜ Τάσος Λιαδάκης και πλήθος κόσμου

Στεφάνια κατέθεσαν μαθητές από τις εξής σχολικές μονάδες:

1ο Νηπιαγωγείο Γαζίου

2ο Νηπιαγωγείο Γαζίου

3ο Νηπιαγωγείο Γαζίου

1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας

2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας

3ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας

4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας

1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου

2ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου

3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας

2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας

Γυμνάσιο Γαζίου

Λύκειο Γαζίου

     

 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ