Στηρίζει τη Δαμάστα και ο Σοκαράς

Petite Perle 300×250

Μεγαλώνει η λίστα των φορέων που συμπαραστέκονται στο αίτημα της Δαμάστας για τη μη εγκατάσταση του Σταθμού Μετατροπής.

Με ψήφισμα τους σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς του Σοκαρά κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης εξέδωσαν του εξής ψήφισμα:

«Ύστερα  από έκτακτη κοινή συνεδρίαση των μελών του τοπικού συμβουλίου Σοκαρά, με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ενωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά του πολιτιστικού συλλόγου Σοκαρά και του συλλόγου περιβάλλοντος Φαραγγιανών, αποφασίστηκε ομόφωνα να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα των φορέων και των κατοίκων της Μαρτυρικής Δαμάστας, ώστε να ανακληθεί η προτεινόμενη χωροθέτηση του σταθμού μετατροπής του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Δαμάστας.

Η προτεινόμενη λύση θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την περιοχή και το περιβάλλον όπως άλλωστε συμφωνούν η Δημοτική αρχή του Μαλεβιζίου και η Περιφέρεια Κρήτης.

Να δοθεί λύση σύμφωνη με τα συμφέροντα της Τοπικής Κοινωνίας.

Οι κάτοικοι της Μαρτυρικής Δαμάστας έχουν δώσει πολύ αίμα στους Εθνικούς Αγώνες και αξίζουν το σεβασμό όσων αποφασίζουν για το μέλλον τους.

 Κάθε απόφαση της Πολιτείας ερήμην των κατοίκων της Δαμάστας θα αποτελεί προσβολή όχι μόνο στην Ιστορική μνήμη.

 Γι αυτό ΚΑΛΟΥΜΕ την Πολιτεία να συνεργαστεί με τους Φορείς και τους εκπροσώπους των κατοίκων της Δαμάστας για μία δίκαιη λύση».

Το ψήφισμα υπογράφουν οι πρόεδροι των: Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας Σοκαρά, του Δ.Σ Πρόεδρος του ΔΣ της 'Ενωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά , του Δ.Σ  του Πολιτιστικού συλλόγου Σοκαρά, του Συλλόγου Περιβάλλοντος Φαραγγιανών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ