Η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας στη Βουλή με ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Petite Perle 300×250

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού, αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Δημοτική Αστυνομία είναι ένας θεσμός που συμβάλει στην κάλυψη σημαντικών αναγκών των Δήμων της χώρας μας, ο οποίος καταργήθηκε επί Υπουργίας του νυν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το 2013 και επανιδρύθηκε το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Σήμερα, που έχουμε αφήσει πίσω μας τα μνημόνια, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν με προσωπικό οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε με την σειρά τους, να βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών τους».

Όπως είναι γνωστό, το 2013 είχαν καταργηθεί οι θέσεις Δημοτικών Αστυνομικών και είχαν όλοι ενταχθεί στους κόλπους της ΕΛΑΣ. Το 2015, η Δημοτική Αστυνομία ανασυστάθηκε με στόχο να ενισχύσει το δύσκολο έργο των Δήμων και τη σωστή λειτουργία των πόλεων. Το εκ νέου όμως, μετακινηθέν από την ΕΛΑΣ προς τους Δήμους προσωπικό, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν, γι' αυτό και ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός, τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να ενισχύσει τις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ