14.4 C
Athens

Αυγενάκης: Θλιβερό για το ελληνικό μπάσκετ η αποχώρηση του Ολυμπιακού

Συνάντηση με τους ιθύνοντες του ΕΣΑΚΕ είχε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος πήρε θέση για την υπόθεση του Ολυμπιακού

Την ευκαιρία να τα πουν από κοντά και να θέσουν στο τραπέζι όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ είχαν ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και οι δύο ισχυροί άνδρες του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος και Σταύρος Δουβής.

Οι τρεις τους συνομίλησαν για αρκετή ώρα για το θέμα που έχει προκύψει με τον Ολυμπιακό, τα τηλεοπτικά δεδομένα, την αναζήτηση κεντρικού χορηγού, τη φορολογία που αποτελεί δυσεπίλυτο πρόβλημα για όλους τους συλλόγους, αλλά και τη συνεργασία με την ΕΟΚ.

Αναφορικά με την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα της Basket League, ο Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τα όσα έχουν λάβει χώρα και κάλεσε άπαντες να βάλουν νερό στο κρασί τους, για να βρεθεί λύση, μοιράζοντας έτσι την ευθύνη.

«Το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ολυμπιακό είναι θλιβερό για το άθλημα και την συνεχιζόμενη ανάπτυξή του. Βέβαια, για κάθε καβγά χρειάζονται, τουλάχιστον, δύο. Εκτιμώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παρακινηθούν για να κάνουν ένα βήμα πίσω, ώστε μαζί να πάμε δύο βήματα μπροστά! Θα εξαντλήσουμε το δικαίωμα της όποιας παρέμβασης μας, το οποίο σταματάει εκεί που αρχίζει το δικό σας δικαίωμα, αλλά αυτή η συνθήκη ισχύει και αντίστροφα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Την ίδια στιγμή υποσχέθηκε να μελετήσει πιθανές μειώσεις στη φορολογία, έριξε το μπαλάκι για τα τηλεοπτικά στην ΕΡΤ και παράλληλα ενημέρωσε για την παρουσία του στη σημερινή κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς