20.7 C
Athens

Basket League: Καστοριά ή Καρδίτσα και στο βάθος… wild card

Τρεις επιλογές έβαλε στο τραπέζι ο ΕΣΑΚΕ για να καλυφθεί η κενή θέση που υπάρχει στην Basket League

Μετά την αγορά του ΑΦΜ της Κύμης από το Λαύριο, τα δεδομένα που συζητήθηκαν στο έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ άλλαξαν. Κι αυτό διότι το Λαύριο δεν θα υποβιβαστεί και θα μείνει στη μεγάλη κατηγορία, οπότε πλέον το ενδιαφέρον στράφηκε στο πως θα καλυφθεί η τρίτη κενή θέση.

Έτσι αποφασίστηκε να σταλεί πρόσκληση στις ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην Α2, την Καστοριά και την Καρδίτσα που είναι οι επιλαχούσες ομάδες -βάσει βαθμολογικής κατάταξης. Το θετικό για την Καρδίτσα είναι πως διαθέτει ένα σύγχρονο γήπεδο, ωστόσο δεν είναι δεδομένο πως κάποια από τις δύο ομάδες θα θελήσει να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία.

Εν ολίγοις, εφόσον τελικά καμία από τις δύο δεν πει το «ναι» τότε η θέση θα δοθεί μέσω wild card. Την ομάδα θα αποφασίσει η πενταμελής επιτροπή που θα απαρτίζεται από τρία μέλη της ΕΟΚ.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε πως η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα γίνει την Τρίτη 23 Ιουλίου και πως το πρώτο τζάμπολ θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς