17.7 C
Athens

Φιλικό ξεμούδιασμα, άφησε υποσχέσεις ο Βόλος

Η Ένωση επιβλήθηκε με 2-0 του αρκετά μαχητικού Βόλου σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ

Το πρώτο της φιλικό επί ελληνικού εδάφους και το πέμπτο συνολικά έδωσε η ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο στο ΟΑΚΑ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Νέλσον Ολιβέιρα που θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό στην κορυφή της επίθεσης.

Η Ένωση φάνηκε να ακολουθεί πιστά το σχέδιο που δουλεύει με τον Μιγκέλ Καρντόσο από την αρχή της προετοιμασίας με αρκετή κατοχή της μπάλας, γρήγορες πάσες και πίεση στον άξονα. Μόλις στο 14′, ο Σιμάο έβγαλε κάθετη πάσα στον Μάνταλο, εκείνος γύρισε ωραία την κατάλληλη στιγμή στον Ζεράλδες, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 1-0.

Ο Πορτογάλος έδειξε πολύ καλή εικόνα παρά τα κάποια μικρά κενά διαστήματα που είχε στον αγώνα. Ο Βόλος από την άλλη παρά τα πολλά νέα πρόσωπα άρχισε να δείχνει πως όχι μόνο βρίσκει χημεία, αλλά και πως με τον Χουάν Φεράντο στον πάγκο θα παρουσιάσει πολύ ανταγωνιστική εικόνα στη μεγάλη κατηγορία. Τόσο ο Φεράρι στα αριστερά της άμυνας, όσο και οι Ζοάο, Νασιμέντο στη μεσαία γραμμή είχαν αρκετή ενέργεια.

Στο 57′ ο Χουλτ με κάθετη πάσα έβγαλε τον Κλωναρίδη απέναντι από τον Καραγκιόζη, τον πέρασε και σε κενή εστία έγραψε το 2-0. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, αλλά το σημαντικό είναι πως οι δύο προπονητές είδαν τις ομάδες τους να λειτουργούν ιδανικά στον αγωνιστικό χώρο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς