23.5 C
Athens

Λαχτάρησαν στη Λέρο, ποδοσφαιριστής κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο

Του γύρισε η γλώσσα κατά την διάρκεια αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα και μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Ρόδου

«Πάγωσαν» στη Λέρο όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο του νησιού την Κυριακή (172) και παρακολουθούσαν το παιχνίδι της τοπικής ομάδας για το τοπικό πρωτάθλημα, καθώς παίκτης έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο και μεταφέρθηκε άμεσα και με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Ρόδου για περίθαλψη. Σύμφωνα με το «news12.gr» του γύρισε η γλώσσα και σώθηκε λόγω της παρέμβασης του γιατρού που ήταν στο γήπεδο.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο site, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ΑΕ Λέρου με τη Δόξα Καρδάμαινας (2 – 1) για τον όμιλο των νήσων, επισκιάζοντας την αγωνιστική δραστηριότητα των τοπικών μας πρωταθλημάτων. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων Λεωνίδας Ηλίας διεκδίκησε τη μπάλα και έπεσε πολύ άτσαλα στο έδαφος με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα.

Αμέσως βρέθηκε από πάνω του ο γιατρός του αγώνα Χρήστος Δεληγιώργης ο οποίος με την βοήθεια των και του απαραίτητου εργαλείου που προμήθευσε την ομάδα της Λέρου η ΕΠΣ Δωδεκανήσου, κατάφερε να του επαναφέρει την γλώσσα στη φυσικήτης θέση και έτσι να του σώσει τη ζωή. Ο αθλητής δεν είχε τις αισθήσεις του για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσκομείο στη Ρόδο.

Ο παίκτης ανέκτησε τις αισθήσεις του και πλέον θα υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να φανεί αν αντιμετωπίζει περεταίρω πρόβλημα. ΌΠως είπαμε, ηταν πραγματικά καταλυτική η παρουσία του γιατρού η παρουσία του οποίου λειτούργησε ευεργετικά για τον ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πόσο πολύτιμη αλλά και ουσιαστικά είναι η παρουσία των γιατρών στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και πόσο σημαντική ήταν η παρέμβαση της διοργανώτριας αρχής της ΕΠΣΔ προκειμένου να μην είναι εφικτό να πραγματοποιείται παιχνίδι με την παρουσία κάποιου που απλά γνωρίζει από πρώτες βοήθειες. Ο γιατρός μπορεί να σώσει ζωές και είναι απαραίτητος σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς