24.6 C
Athens

Ο Μπεντινέλι έδωσε το «φιλί της ζωής» στον Απόλλωνα

Ο Τόμας Μπεντινέλι στο 59’ με πλασέ χάρισε τη νίκη – οξυγόνο στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» επί της Ξάνθης με 1-0, που ήταν η πρώτη στο πρωτάθλημα!

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Απόλλωνα! Χρειάστηκε να φτάσουμε στη 14η αγωνιστική για να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ο Απόλλων Σμύρνης. Σε ένα ματς ζωής και θανάτου η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε να νικήσει την Ξάνθη 1-0 και να διατηρήσει τις έστω και λίγες ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Ο Τόμας Μπεντινέλι ήταν ο λυτρωτής! Με πλασέ στο 59’ ύστερα από έξοχη μεταβίβαση του Σικαμπάλα.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η βαθμολογική ανάγκη των γηπεδούχων δεν επέτρεψε τέτοιες… πολυτέλειες.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κυνήγησαν το γκολ. Όμως ο Ελ Χέλβε στο 6’ προτίμησε να σουτάρει και να αστοχήσει αντί να δώσει δίπλα του στον αμαρκάριστο Μπεντινέλι. Δύο λεπτά αργότερα ο βοηθός Κρέτσιμος ανέκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μπεντινέλι και στο 10’ ο Κονέ επιχείρησε με κόρνερ να παραβιάσει την εστία του Ζίφκοβιτς, όμως ο Σιλά απέκρουσε πάνω στη γραμμή.

Με την πάροδο του χρόνου η Ξάνθη ισορρόπησε χωρίς όμως να απειλήσει σοβαρά την εστία του Χουάντερσον. Μόνο ένα άστοχο σουτ του Ντουρίτσκοβιτς είχαν να επιδείξουν οι φιλοξενούμενοι.

Στην επανάληψη ο Μπάμπης Τεννές έριξε στη μάχη τον Σικαμπάλα και δικαιώθηκε. Ο Αιγύπτιος οργάνωσε το παιχνίδι του Απόλλωνα και ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Μπεντινέλι που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Ζίφκοβιτς στο 59’.

Μετά το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κυρίως να κρατήσουν το προβάδισμά τους κι όχι να αυξήσουν το σκορ. Η Ξάνθη πήρε τα ηνία του αγώνα πίεσε τον Απόλλωνα χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία

.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Βρέσκα βρήκε τους παίκτες και τους παράγοντες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» να πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Χουάντερσον, Κοντοές (40’ λόγω τραυμ. Κύργιας), Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Οριουέλα, Κονέ, Ακόστα, Γκίνο (77’ Ντ’ Ούρσο), Ντεφενερίκο (50’ Σικαμπάλα), Μπεντινέλι, Ελ Χέλβε
ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Κοβάτσεβιτς, Κασάδο, Λισγάρας, Σαρμπόνγκ (76’ Καμαρά), Καντά, Μπρίτο (46’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σιλά, Γέντρισεκ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς