15.7 C
Athens

Οι «πύργοι» που κρατούν τα τείχη…

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δώσει το σαφές προβάδισμα στους Σισέ και Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Σα και Γιαννιώτης εμπνέουν εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια

Μπορεί να ήταν σύμπτωση, ενδεχομένως όμως και όχι. Η τετράδα στην άμυνα του Ολυμπιακού που τα πήγε περίφημα στον αγώνα με αντίπαλο τον Άρη αποτελούνταν από τους παίκτες που ήταν και πέρυσι στο ρόστερ, δηλαδή τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε αυτούς που ξέρουν καλύτερα από τους νεοφερμένους τι εστί εκτός έδρας παιχνίδι για τους Ερυθρόλευκους στο πρωτάθλημα και δη στη Θεσσαλονίκη. Η επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού δεν ήταν τυχαία.

Σε ένα δύσκολο και σκληρό ματς, ο Μαρτίνς γνώριζε ότι θα έπρεπε να εμπιστευτεί εκείνους που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και ξέρουν πως πρέπει να ενεργήσουν. Ο μόνος καινούργιος ήταν ο Σα, αλλά έτσι κι αλλιώς στη θέση του τερματοφύλακα, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα πήγαινε σε μία λύση που δεν υπήρχε στο περυσινό έμψυχο δυναμικό, αφού και ο Γιαννιώτης αγωνιζόταν στον Ατρόμητο Αθηνών.

Εκείνο στο οποίο όμως μπορεί νσ σταθεί κάποιος είναι ότι ο Μαρτίνς φαίνεται να καταλήγει στο «δίδυμο» των κεντρικών αμυντικών. Ο Βούκοβιτς ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός στόπερ, κάπου βρέθηκε να το χάνει μετά το αυτογκόλ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ορισμένα άλλα λαθάκια, αλλά επανήλθε δριμύτερος και δίνει λύσεις. Ο Σισέ, που ήταν βασικός πέρυσι, έκανε κάποια λάθη στα φιλικά προετοιμασίας του καλοκαιριού και βρέθηκε κάποια στιγμή τέταρτος στην ιεραρχία των στόπερ πίσω από τους Βούκοβιτς, Μιράντα και Μεριά.

Ωστόσο, ο Σενεγαλέζος αμυντικός από το παιχνίδι με τη Μίλαν και έπειτα άρχισε να καλύπτει το χαμένο έδαφος και προσπέρασε στην πορεία, τόσο τον Πορτογάλο όσο και τον Τυνήσιο στόπερ.

Ο Μαρτίνς φαίνεται να καταλήγει στους «πύργους» που κρατούν τα τείχη της ερυθρόλευκης άμυνας, τους Βούκοβιτς (1.95 ύψος) και Σισέ (1.97), ενώ και οι δύο που εναλλάσσονται στη θέση του τερματοφύλακα, ο Σα και ο Γιαννιώτης έχουν το ίδιο ύψος (1.92).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς