21.3 C
Athens

Σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Παναθηναϊκού και ΕΖΑ (videos)

Την επέκταση της ήδη πετυχημένης συνεργασίας την τελευταία πενταετία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΕΖΑ είχαμε σήμερα για την επόμενη τριετία

Ο Παναθηναϊκός ανανέωσε τη συνεργασία του με την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης για τα επόμενα τρία χρόνια όπου σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα χορηγία τα τελευταία πέντε χρόνια μιλάμε για μία από τις πιο αποδοτικές συνεργασίες με την σχέση των δυο πλευρών να είναι αμοιβαίας εκτίμησης, δείγμα ότι απευθύνεται σε Έλληνες με στόχο πάντα την κορυφή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Αριστείδης Χριστόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΖΑ, Νίκος Ζωγόπουλος αλλά και από πλευράς παικτών του πρωταθλητή Ελλάδας Τζέιμς Γκιστ.

To who is who

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1988 ως θυγατρική γερμανικού ομίλου παραγωγής μπίρας και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε το εργοστάσιο στην Αταλάντη. Παράλληλα η εταιρία ανασυγκροτήθηκε και μετονομάστηκε σε Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης.

Το 1998, η οικογένεια Συριανού, εξαγοράζει τις μετοχές που ανήκαν στην γερμανική θυγατρική εταιρεία υπό μορφή management buy out με αποτέλεσμα πέντε χρόνια αργότερα να περάσει σε 100% ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η συμφωνία περιλάμβανε και την άδεια χρήσης των διεθνώς αναγνωρισμένων σημάτων Lowenbrau και Stella Artois του γερμανικού ομίλου για την παραγωγή και την διάθεση της μπίρας στην Ελλάδα μέχρι το 2009.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα η ΕΖΑ αποκτά ένα τεράστιο κεφάλαιο γνώσης και πείρας στην μπίρα εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία των Γερμανών και των Βέλγων ζυθοποιών που εργάζονται για τον έλεγχο ποιότητας στη παραγωγή της μπίρας στο εργοστάσιο της στην Αταλάντη.

Ταυτόχρονα εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της με εξαιρετικής ποιότητας μπίρες εισαγωγής, που οι Έλληνες γευσιγνώστες υποδέχονται με ενθουσιασμό, όπως η Becks και η Franziskaner.

Το 1996 η ΕΖΑ παράγει το πρώτο της ελληνικό σήμα, την PILS HELLAS και το 2009 την BERLIN, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ελληνικής μπίρας, με τη διαδικασία ωρίμανσης να εξελίσσεται πλέον σε τουλάχιστον 21 ημέρες.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η ΕΖΑ γίνεται πρωτοπόρος στη βαρελίσια μπίρα, επενδύοντας στον ειδικό εξοπλισμό που απαιτείται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας draught beer. Έτσι, προσφέρει στον τελικό καταναλωτή άριστης ποιότητας φρέσκια βαρελίσια μπίρα, σε ένα διευρυμένο δίκτυο λιανικής.

Από το 2011 η ΕΖΑ, αμιγώς ελληνική εταιρία, χαράσσει μία ανεξάρτητη στρατηγική συμμετέχοντας ενεργά στην αποκεντρωμένη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Εξελίσσεται σε μία δυναμική εταιρία που λανσάρει 3 καινούργια σήματα. Την BLUE island την ολόφρεσκη καλοκαιρινή μπίρα, την ζ εζα που με 5,2% βαθμούς αλκοόλ ανταγωνίζεται με επιτυχία τις καλύτερες μπίρες της ελληνικής αγοράς, και την ODYSSEY που είναι από μόνη της μία κατηγορία.

Το 2013 γίνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με το fund DAMMA Holdings να μπαίνει στην εταιρία σαν στρατηγικός επενδυτής δίνοντας νέα δυναμική στα αναπτυξιακά σχέδια της ΕΖΑ. Στην συνέχεια της δυναμικής της αναπτυξιακής της πορείας η ΕΖΑ προχωράει σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού στο εργοστάσιο της που έχουν στόχο να αυξήσουν την παραγωγή και να αριστοποιήσουν την ποιότητά της.

Με αυτό τον προσανατολισμό το 2015 ολοκληρώνει τη Α΄ φάση του επενδυτικού πλάνου, με την νέα μονάδα συσκευασίας στην Αταλάντη ύψους 5.500.00€.

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση του χορηγού:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς