aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΆη Βασίλης ήρθε από τη Νιγηρία, Σαλαμίνα εσύ αρχόντισσα κυρία! (vid & pics)

Άη Βασίλης ήρθε από τη Νιγηρία, Σαλαμίνα εσύ αρχόντισσα κυρία! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε από τη Νιγηρία και η Νέα Σαλαμίνα απέναντι στον Ολυμπιακό, ντύθηκε αρχόντισσα κυρία. Οι ερυθρόλευκοι με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Κίνγκσλεϊ που πέτυχε χατ τρικ (56’, 75’, 90′ + 4) και εκπληκτική εμφάνιση στο β’ ημίχρονο, επιβλήθηκαν του Ολυμπιακού με 3-0 στο Μακάρειο στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

Με αυτό τον τρόπο η προσφυγική ομάδα επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρεις σερί ήττες και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι όμορφες για όλους στον σύλλογο. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι προσπέρασαν τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι ήταν αήττητοι για τέσσερις αγωνιστικές, προέρχονταν από δύο σερί νίκες, αλλά δεν τρίτωσε το καλό για να αποκτήσουν «μαξιλαράκι» από τις ομάδες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τέλος, φεύγοντας με το «τρίποντο» από την πρωτεύουσα και τα μαύρα σύννεφα πάνω από το Μενεού και το «Αμμόχωστος» εξαφανίστηκαν.

Χωρίς τέρματα και πολλές ξεκάθαρες φάσεις, αλλά με ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός ήταν φανερά καλύτερος από τους ερυθρόλευκους και ως μεγάλοι πρωταγωνιστές μπορούν να χαρακτηριστούν οι Ντουβεντρού και Κίσσας. Ο πρώτος ήταν αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του σε δύο σπουδαίες ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι, ενώ ο δεύτερος ήταν σε καλή μέρα και ενήργησε σωτήρια και στις δύο περιπτώσεις. Οι μαυροπράσινοι είχαν επιθετική διάθεση, είχαν καλύτερα διαστήματα, ενώ οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν και προσπαθούσαν με υπομονή να επιτεθούν χωρίς να έχουν ουσία όμως, οι προσπάθειές τους. Όσο για ευκαιρίες, κατέγραψαν μονάχα μία αξιόλογη με τον Ρέινολντς στα αρχικά στάδια. Έτσι, το πρώτο 45λεπτο έληξε 0-0.

Στην επανάληψη, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης φαίνεται πως έκανε… μαγικά στα αποδυτήρια, αφού οι παίκτες της Νέας Σαλαμίνας ήταν φανερά μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο, με αποτέλεσμα η προσφυγική να είναι καλύτερη. Έτσι κατάφερε και σκόραρε και μάλιστα τρεις φορές. Σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο στο 56΄ οι ερυθρόλευκοι με τρεις πάσες βρέθηκαν στην αντίπαλη περιοχή κι ο Κίνγκσλεϊ μετά από γύρισμα του Σίμπσον με προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 2-0 διαμορφώθηκε στο 77’ για την Σαλαμίνα με κεφαλιά του Κίνγσκλεϊ μετά από μπαλιά του Κορέια. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε, αλλά ήταν άστοχος και δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς, ενώ στο 90’ + 4 ο Νιγηριανός φορ έκανε copy paste το δεύτερο τέρμα του βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας της Σαλαμίνας. Με κεφαλιά πάλι, μετά από σέντρα του Κορέια διαμόρφωσε το 3-0 που ήταν το αποτέλεσμα του ματς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδούλου): Μπάιζα, Ψάλτης, Σωτηρίου (77′ Ροζέριο), Σαμπίνια, Κίκο, Ζαχαρίου, Ακόστα (66′ Οικονομίδης), Βινίσιους, Ντουβεντρού, Μπιλάλ (68′ Κα), Αγιτέ.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαΐτιδης): Κίσσας, Σαν Ρομάν, Λαμπό, Φουστάρ, Χριστοφόρου, Κορέια, Κωστή, Νουρ (46′ Σίμπσον), Ρέινολντς (66′ Μαριάνοβιτς), Ελουντού (87′ Σιαθάς), Κίνγκσλεϊ.

Στάδιο: Μακάρειο.

Σκόρερ: 56′, 77′, 90′ + 4 Κίνγκσλεϊ.

Κίτρινες: 11′ Αγιτέ / 11′ Ρέινολντς, 44′ Χριστοφόρου.

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Β’ βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ