aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Λες και ήταν άλλη ομάδα!

ΑΠΟΕΛ: Λες και ήταν άλλη ομάδα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Προφανώς, δεν έπαθε καμιά μεγάλη ζημιά από τον αγώνα με την Ομόνοια. Η στάμνα του έμεινε άθικτη (αήττητος), αλλά στον ΑΠΟΕΛ δεν πανηγυρίζει κανείς. Δεν γίνεται, εξάλλου, μετά από ισοπαλία. Απέτυχε να νικήσει, κάτι που προφανώς δεν βοηθά ώστε να διατηρηθεί η ηρεμία. Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα. 

Γιατί, εάν παραμερίσεις την κουβέντα για τη διαιτησία και το χαμένο πέναλτι του Τόμας ντε Βινσέντι,  ο ΑΠΟΕΛ  παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών. Λες και ήταν άλλη ομάδα σε σχέση με αυτήν που απογειώθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ μετά τη νίκη στο Λουξεμβούργο. Εκδήλωσε αδυναμίες, ήταν νωθρή, δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια και σε κανένα χρονικό σημείο στο ντέρμπι δεν αποτύπωσε πως θα είναι το αφεντικό. Δηλαδή, η απαίτηση του κόσμου, μία μέρα πριν από τη σέντρα, όταν βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», πήγε… περίπατο.

Η αλήθεια είναι πως η μεσαία γραμμή ήταν… κλινικά νεκρή. Ο καταπονημένος ΑΠΟΕΛ είχε δυο χαφ, Λούκας Σόουζα-Ούρος Μάτιτς να τρέχουν δεξιά και αριστερά, πάνω-κάτω για να κλείνουν διαδρόμους και συγχρόνως να προσπαθούν να δημιουργήσουν παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος υπέπεσε σε λάθη και επιστράτευσε αρκετές φορές τη δύναμη για να επιβληθεί, ενώ ο Σέρβος ξέμεινε από δυνάμεις. Η κριτική που γίνεται στον Τόμας Ντολ, τώρα, είναι πως θα μπορούσε να ρίξει στο ματς τον Αλεφ ντος Σάντος, να φρεσκάρει το σύνολο σε μια νευραλγική θέση ώστε να ενισχυθούν οι πιθανότητες επανάκτησης των ισορροπιών.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το πέναλτι που έσωσε τον κομμουνισμό και πήγε να μιμηθεί ο Ντε Βινσέντι

Την ίδια ώρα, το εκφρασμένο από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ «η μπάλα στον Μούσα Αλ Τάαμαρι και ό,τι κάνει», δεν πολυαπέχει από τη μεσοεπιθετική εικόνα της ομάδας. Ο Ιορδανός άσος, έμοιαζε σαν την καλαμιά στον κάμπο. Χωρίς τα απαιτούμενα στηρίγματα και απελπιστικά αβοήθητος, εξάντλησε πολλές προσπάθειες σε ατομικές ενέργειες. Ο Αντρίγια Πάβλοβιτς εξακολουθεί να μη θυμίζει τον παίκτη των πρώτων μηνών, την ίδια που (και) ο ξεκούραστος Γιώργος Εφραίμ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Η αριστερή πλευρά της ομάδας, γενικώς, αποδείχθηκε ως η αχίλλειος πτέρνα. Ξέχωρα από τον διεθνή εξτρέμ, ο Ζοαοζίνιο κατά πρώτο λόγο και ακολούθως ο Βούγιαντιν Σάβιτς, βρέθηκαν σε μέτρια μέρα. Συν τοις άλλοις, με εξαίρεση των Αντόνιο Γιάκολις, ο οποίος το πάλεψε πολύ καλά, οι άλλοι δύο που πέρασαν ως αλλαγή, απέτυχαν να διευρύνουν το αγωνιστικό βεληνεκές. Ο Ρομάν Μπέζιακ χάθηκε στο πλήθος, ενώ ο Τόμας ντε Βινσέντι ήταν ο μοιραίος.

Διαβάστε επίσης: Ο Τιάγκο την είδε Αλωνεύτης σε Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ οκτώ χρόνια μετά (vid & pics)

Είναι ξεκάθαρο πως ο ΑΠΟΕΛ για να είναι φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα, θα πρέπει να αλλάξει το πρόσωπό του στις εντός συνόρων διοργανώσεις. Αν θέλεις το πρωτάθλημα, τότε δεν μπορεί να μην κερδίζεις στα ντέρμπι (ΑΕΚ 0-0, Απόλλων 1-1, Ομόνοια 0-0). Αν αφήνεις αβέρτα βαθμούς και «κυνηγάς», είναι πιθανό να πας στα πλέι οφ και να ψάχνεις έξτρα βαθμούς. Μπορεί να το κάνει αυτό ή όχι; Η πορεία θα το δείξει….

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ