aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το όνειρο πήρε σάρκα και οστά

ΑΠΟΕΛ: Το όνειρο πήρε σάρκα και οστά

Για μα εικοσαετία περίπου, 18 χρόνια για την ακρίβεια, έπεσε η ιδέα για δημιουργία Μουσείο Ιστορίας ΑΠΟΕΛ. Από το 2001 συγκεκριμένα. Δεκαοκτώ χρόνια μετά το όνειρο πήρε σάρκα και οστά. Ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου ΑΠΟΕΛ και γιατρός της ομάδας του ΑΠΟΕΛ, Κώστας Σχίζας, μέλος της επιτροπής του Μουσείου, λέει στο σημείωμα του για την ίδρυση του Μουσείου Ιστορίας ΑΠΟΕΛ:

«Το 2001 στα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΑΠΟΕΛ, στην Έκθεση φωτογραφίας και τροπαίων πολλοί με ρωτούσαν αν μπορούσαν όλα όσα βρίσκονταν στην αίθουσα του ΓΣΠ να μεταφερόντουσαν κάπου αλλού και να φτιάχναμε ένα Ιστορικό Μουσείο για τον ΑΠΟΕΛ. Στο μυαλό μου και κάποιων άλλων η Ιδέα κρατήθηκε μέχρι που το 2016 οι εθελοντές φίλοι ΑΠΟΕΛ επανέφεραν την Ιδέα για υλοποίηση και δημιουργίας Μουσείου.

Ένας τεράστιος Σύλλογος που κουβαλά στην διαδρομή του από την ημέρα της ίδρυσης του μία πλούσια σε διακρίσεις Ιστορία, που ξεπερνά τα Κυπριακά όρια και επέκτεινεται και σε αγώνες για το Έθνος και κατακτήσεις για την κοινωνία και τον πολιτισμό δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει Μουσείο, αντάξιο της Ιστορικής του διαδρομής. Το μεγάλο όνειρο του κόσμου του ΑΠΟΕΛ. Το μεγάλο χρέος του ΑΠΟΕΛ προς την τεράστια ιστορία του πήρε σάρκα και οστά. Το Ιστορικό Σωματείο της Λευκωσίας έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα σε όλους τους τομείς. Πρωτοστάτησε στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες του τόπου μας αλλά και στον αθλητικό στίβο, στον οποίο ο ΑΠΟΕΛ είναι μόνιμος πρωταγωνιστής.

Είναι καθήκον μας, υποχρέωση μας να παρουσιάζουμε την Ιστορία του ΑΠΟΕΛ μέσω του Μουσείου που να θυμίζουμε στους παλαιότερους αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι ιστορικές στιγμές, ιστορικές πραγματικότητες.  Σκοπός μας με την ίδρυση του Μουσείου Ιστορίας ΑΠΟΕΛ, να αναδεικνύουμε το μέγεθος του Μεγαλείου του ΑΠΟΕΛ. Μία Ιδέα, ένας Θρύλος, μία Τεράστια αθλητική και κοινωνική έπαλξη.

Μέσα από τις αίθουσες του Μουσείου Ιστορίας ΑΠΟΕΛ παρουσιάζονται τα πολλαπλά τρόπαια, κύπελλα, μετάλλια, αναμνηστικά από διοργανώσεις, ασπίδες από αγώνες στίβου, φανέλες, λάβαρα αντιπάλων και γενικά κειμήλια από όλα τα αθλητικά τμήματα το ΑΠΟΕΛ, με ειδική αίθουσα των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ, των πορτοκαλί, με αποκορύφωμα οι κορυφαίες Ευρωπαϊκές στιγμές στους ομίλους και η πρόκριση στους 8 και 16 αντίστοιχά της Ευρώπης, θα ξεπροβάλουν και θα αναδεικνύουν το Μεγαλείο του Θρύλου του Κυπριακού Ποδοσφαίρου του ΑΠΟΕΛ.

Συγκεκριμένα στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων θα διοργανώνονται εκδηλώσεις τιμής, αλλά και παρουσιάσεις προς τους πρώην αθλητές, μέλη αλλά και παράγοντες του Σωματείου που συνεισέφεραν στις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ.  Στην αίθουσα προβολών μπορείτε να παρακολουθήσετε προεπιλεγμένες στιγμές επιτυχίας από την πολύχρονη και σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ.  Αυτό αποτελεί και το καλύτερο μνημόσυνο προς όλους του θανούντες, ιδρυτές, αθλητές και μέλη του Θρύλου, καθώς και το δικό μας ευχαριστώ σε όσους διοικητικούς παράγοντες, αθλητές μέλη και φιλάθλους συνέβαλαν στην δημιουργία του μεγάλου ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ