aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤί δίνει τον τίτλο στον ΑΠΟΕΛ

Τί δίνει τον τίτλο στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Έξι αγώνες στα πλέι οφ, ο ΑΠΟΕΛ μετρά 12 γκολ υπέρ και τρία κατά. Αν προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανάλυση, οι γαλαζοκίτρινοι δεν σκόραραν στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ στα παιγνίδια με Σαλαμίνα (εκτός έδρας) και Ομόνοια βρήκαν μόνο μια φορά δίκτυα. Πάμε τώρα στα κατά: Με ΑΕΚ, ΑΕΛ και Σαλαμίνα (εντός) διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, ενώ στους άλλους τρεις αγώνες  με Σαλαμίνα (εκτός), Απόλλων και Ομόνοια δέκτηκαν τα τρία γκολ παθητικό. 

Τι μας λένε όλα αυτά. Πολύ απλά πως η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του Πάολο Τραμετσάνι είναι πολύ πιο αξιόπιστη απ’ ό,τι η επίθεσή της. Και από αυτό το σημείο και μόνο επιβεβαιώνεται η ποδοσφαιρική ρήση που λέει ότι: «Η επίθεση κόβει εισιτήρια, η άμυνα δίνει τους τίτλους». Λέει ακόμα πως η παρουσία ενός Ιταλού κόουτς στον πάγκο του, έχει ως προτεραιότητα το αμυντικό κομμάτι της ομάδας του ή αλλιώς, «εν αρχή ην η άμυνα». Όπως και να το δούμε, όπως και να το πούμε το ίδιο είναι ή μάλλον φαίνεται πως η άμυνα αποτελεί το «βαρύ χαρτί» του ΑΠΟΕΛ στην προσπάθεια που καταβάλλει για να φτάσει στο έβδομο σερί πρωτάθλημα και 28ο στην ιστορία του.

Θεωρητικά και μόνο θεωρητικά, κάπου εκεί θα στηρικτούν οι γαλαζοκίτρινοι και στον αυριανό αγώνα του στην «Αρένα» κόντρα στην ΑΕΚ. Οι επιστροφές των Καρλάο και Ιωάννου (που εξέτισε την ποινή της κόκκινης κάρτας) συνθέτουν την κλασική αμυντική γραμμή (Βάτερμαν, Βούρος, Καρλάο, Ιωάννου) στην οποία στηρίζεται ως επί το πλείστον ο Τραμετσάνι σ’ αυτή τη φάση του πρωταθλήματος.  Εδώ όμως παρατηρείται και το εξής φαινόμενο, που έχει να κάνει με την υπόθεση σκοράρισμα στον ΑΠΟΕΛ. Στους τελευταίους αγώνες οι γαλαζοκίτρινοι δημιουργούν πολύ περισσότερες ευκαιρίες, απ’ ό,τι πριν λίγο καιρό κι αυτό είναι ένα ακόμα ατού για την ομάδα της Λευκωσίας. Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, ο ΑΠΟΕΛ στο «ΑΕΚ Αρένα» θέλει γκολ για να μπορέσει να φύγει με τη νίκη από τη Λάρνακα, οπόταν το ένα (η άμυνα) θα πρέπει να έρθει και να «δέσει» με το άλλο (επίθεση).

Οι αγώνες στα πλέι οφ

Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ 1-1
ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 0-0
Απόλλων – ΑΠΟΕΛ 1-3
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 1-1
ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ 0-3
ΑΠΟΕΛ – Σαλαμίνα 4-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ