aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα: «ΟΚ» στη διοικητική εντολή!

Νέα Σαλαμίνα: «ΟΚ» στη διοικητική εντολή!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Είναι απόφαση να αγωνίζονται τουλάχιστον δύο Κύπριοι στο αρχικό σχήμα» ενημέρωσε η διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας τον Σάββα Πουρσαϊτίδη το περασμένο καλοκαίρι. Αυτός είπε «ΟΚ» και 26 αγωνιστικές μετά το τηρεί κατά γράμμα. Κάτι που σκοπεύει να συνεχίσει ώς την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου.

Οι ερυθρόλευκοι αποδεικνύουν με πράξεις ότι όσα είχαν προαναγγείλει τα προηγούμενα χρόνια, σχετικά με την έμφαση στους Κύπριους παίκτες, δεν ήταν λόγια του αέρα. Όχι μόνο εφαρμόζεται λοιπόν η συμπερίληψη δύο γηγενών παικτών, υπήρχαν εφτά ματς με τρεις στην ενδεκάδα, ενώ στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ για τη 12η αγωνιστική επιλέχθηκαν τέσσερις. Με τις αλλαγές μάλιστα, σε εκείνο το ματς βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ έξι Κύπριοι ερυθρόλευκοι. Όσο για τις περισσότερες παρουσίες συμπατριωτών μας, πρώτος είναι ο Κύπρος Χριστοφόρου με 23 και ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Μιντίκκης με 21.

Η έμφαση όμως που δίδεται στο ντόπιο στοιχείο φαίνεται και από τις αλλαγές του Ελλαδίτη προπονητή. Από τα 26 παιχνίδια, στα 23 η μία από τις τρεις επιτρεπόμενες αφορούσε τουλάχιστον έναν συμπατριώτη μας, ενώ στα οκτώ από αυτά έβαλε και δεύτερο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους 12 ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν «20+» συμμετοχές βρίσκεται και ο Ιωάννης Κωστή με 20, εκ των οποίων οι 15 ως αλλαγή. Μετά τον Ντάνιελ Σικόρσκι, αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή διαφοροποίηση του Πουρσαϊτίδη κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών της Νέας Σαλαμίνας. Ποδοσφαιριστής γέννημα-θρέμμα του συλλόγου της Αμμοχώστου, όπως και οι Θεοδόσης Σιαθάς (11 εμφανίσεις) και Κωνσταντίνος Σεργίου (3). Να μην ξεχνάει κανείς και τον άτυχο Τιμόθεο Παύλου, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού έχοντας αγωνιστεί προηγουμένως έξι φορές βασικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ