aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣε τέσσερις μέρες η ΑΕΛ «πλήγωσε» δύο φορές τον Απόλλωνα (pics & vid)

Σε τέσσερις μέρες η ΑΕΛ «πλήγωσε» δύο φορές τον Απόλλωνα (pics & vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Έχασε (ξανά) πολύτιμο έδαφος ο Απόλλωνας και πλέον περιμένει… δώρα για να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα. Ισόπαλο (1-1) ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Λεμεσού μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ. Για τους γαλαζοκίτρινους σκόραρε στο 19’ ο Γκαστανιάγα, ενώ για τους τυπικά γηπεδούχους ο Γιούστε στο 72’. Με αυτό τον βαθμό η ομάδα του Αυγουστή έχει φτάσει τους 58 βαθμούς και η αντίστοιχη του Κέρκεζ τους 48. Υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη Τετάρτη η ΑΕΛ απέκλεισε τον Απόλλωνα στον θεσμό του κυπέλλου.

Στα αξιοσημείωτα, η αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ καθώς ο Γκαστανιάγα προς το τέλος του πρώτου μέρους αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού. Επιπλέον, ο Κέρκεζ δεν υπολογίζει στον Αγκάνοβιτς ενόψει του αγώνα με την Ομόνοια καθώς αντίκρισε κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) στο 52’, όπως επίσης και στον Σχρανζ που συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών.

Το ματς…

Γεμάτο ήταν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης καθώς οι δύο ομάδες… ξύπνησαν μετά το πρώτο 10λεπτο. Η πρώτη φάση καταγράφηκε από την ΑΕΛ στο 8’ όταν ο Ζούνιορ πήδηξε πιο ψηλά από όλους, έπιασε τη κεφαλιά η οποία κατέληξε μόλις έξω. Στη συνέχεια και στο 15’ ο Απόλλωνας «απάντησε» με κοντινή κεφαλιά του ανενόχλητου Σαρδινέρο, όμως ο Βοζίνια απέκρουσε εντυπωσιακά.

Οι ποδοσφαιριστές του Κέρκεζ ήταν αυτοί που βρήκαν τον δρόμο για τα δίκτυα στο 19. Μετά από εκτέλεση φάουλ η άμυνα των κυανόλευκων δεν απομάκρυνε σωστά και ο Γκαστανιάγα με συρτό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Η ομάδα του Αυγουστή προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα αρχικά με συρτό σουτ του Σελάγια το οποίο σταμάτησε με διπλή προσπάθεια ο Βοζίνια, ενώ ο Αργεντινός ξανά με κεφαλιά απείλησε την αντίπαλη εστία με την μπάλα ωστόσο να σταματά στο δοκάρι.

Σπουδαία ευκαιρία με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους βρήκε ο Απόλλωνας για να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 52’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα σε τράβηγμα του Αγκάνοβιτς στον Βασιλείου, με τους παίκτες των γαλαζοκίτρινων να διαμαρτύρονται έντονα, ενώ ο παίκτης της ΑΕΛ αντίκρισε και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δύσκολη φάση, ενώ σύμφωνα με τις επαναληπτικές προβολές δεν φαίνεται ξεκάθαρα η παράβαση. Ο Σελάγια ανέλαβε την εκτέλεση στο 53’, όμως ο Βοζίνια έπεσε και απέκρουσε. Η ομάδα του Αυγουστή συνέχισε να πιέζει καθώς βρισκόταν και με παίκτη περισσότερο, και στο 72’ ο Γιούστε με εύστοχο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Παρά την πίεση των κυανόλευκων, το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Σελίμοβιτς, Βασιλείου, Μπρου, Μάρκοβιτς, Σαρδινέρο (61′ Φαουπάλα), Σκέμπρι, Ψύχας (46′ Παπουλής), Σελάγια.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Γουίλερ, Ζούνιορ, Α. Τεϊσέιρα, Αγκάνοβιτς, Γκαστανιάγα (46′ Ζντρφσκοφσκι), Λαφράνς, Φιντέλις, Μακρής, Αντόνια (78′ Ν. Τεϊσέιρα), Χουράδο (66′ Σχρανζ).

Σκόρερ: 72′ Γιούστε / 19′ Γκαστανιάγα

Κίτρινες: Σελίμοβιτς, Σελάγια, Πέδρο, Μπρου / Ζούνιορ, Τεϊσέιρα, Σχρανζ, Γουίλερ

Αποβολές: 52′ Αγκάνοβιτς (δεύτερη κίτρινη)

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Παύλος Γεωργίου

Β’ Βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου

4ος: Αβραάμ Τσούκκας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου

______________________________________________________________________________________________


______________________________________________________________________________________________

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ