Βροχές και δυνατοί άνεμοι σε όλη τη χώρα - Στα «λευκά» η βόρεια και κεντρική Ελλάδα

Βροχές και δυνατοί άνεμοι σε όλη τη χώρα - Στα «λευκά» η βόρεια και κεντρική Ελλάδα
Πνευματικά Δικαιώματα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Από Euronews with ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια
Κοινοποιήστε το άρθροClose Button
Αντιγραφή/Επικόλληση το λινκ του βίντεο πιο κάτω:Copy to clipboardCopied

Πού χρειάζονται αλυσίδες

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ο χειμώνας έφτασε για τα καλά στην Ελλάδα, με τα οχήματα να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό κυρίως οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στον νομό Τρικάλων σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων.

Ως προς τη Μακεδονία συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης, στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας-Σελίου και στις δημοτικές οδούς που οδηγούν από τη Νάουσα σε 3-5 Πηγάδια και Σέλι. Στην Πέλλα, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας-Καϊμάκ Τσαλάν και στην τοπική κοινότητα Κερασιάς, ενώ στο Κιλκίς με αλυσίδες γίνεται η μετακίνηση στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής-Λιβαδίων.

Οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σε επιφυλακή και μάλιστα το πρωί της Κυριακής χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν περίπου 30 άτομα που είχαν παγιδευτεί στο καταφύγιο στη Βλάστη Εορδαίας.

Publiée par Basilhs Papamixos sur Dimanche 18 novembre 2018

Στα «λευκά» έχει ντυθεί και η περιοχή του Καρπενησίου στον Τυμφρηστό και μετά, ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όσους κατευθύνονται μετά τη Ράχη προς Κρίκελο, Βράχο και χιονοδρομικό Βελουχίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρυτανία έχει σημειωθεί φέτος ρεκόρ ζήτησης στην ξυλεία, με τα 10.000 χωρικά κυβικά μέτρα ξυλείας που έχουν διατεθεί στο Δασαρχείο Καρπενησίου να μην επαρκούν για τις ανάγκες των κατοίκων.

Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και στον νομό Τρικάλων για τρίτη ημέρα και τα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Χιονόπτωση έχουμε και στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, ωστόσο εκεί, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί χάρη στις προσπάθειες των μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας.

Χιόνια έπεσαν, αλλά χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα στις οδικές μετακινήσεις, στα ορεινά του νομού Λάρισας και συγκεκριμένα στο Λιβάδι Ελασσόνας, στην Καλλιπεύκη Κάτω Ολύμπου και στο καταφύγιο του Κισσάβου.

Κατά τα άλλα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο, τα πλοία ανοιχτού τύπου («παντόφλες») που συνδέουν την Κέρκυρα με την Ηγουμενίτσα και τους Παξούς δεν θα λύσουν κάβους, σε αντίθεση με τα πλοία κλειστού τύπου, τα οποία κινούνται κανονικά.

Πάντως, τη Δευτέρα αναμένεται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια. Το πρωί στα ανατολικά νησιωτικά προβλέπουνται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με ανέμους δυτικούς 4-6 μποφόρ και νωρίς το πρωί στα βορειοανατολικά νότιους 5-7. Από το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν νοτιάδες που τοπικά στο Ιόνιο θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ.

Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια

Σχετικές ειδήσεις

Ελλάδα: Ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι στην Πιερία

Υποχωρεί η κακοκαιρία Avgi, παραμένει όμως σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

Κακοκαιρία Avgi: Σε ποιες περιοχές μένουν κλειστά τα σχολεία και την Τετάρτη