Τζούντο: Μια Γαλλίδα πρωταγωνίστρια στην Τιφλίδα

Τζούντο: Μια Γαλλίδα πρωταγωνίστρια στην Τιφλίδα
Από Euronews
Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια
Κοινοποιήστε το άρθροClose Button
Αντιγραφή/Επικόλληση το λινκ του βίντεο πιο κάτω:Copy to clipboardCopied

Η πρώτη ημέρα του Grand Prix τζούντο στην πρωτεύουσα της Γεωργίας

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Για την Μελανί Κλεμέντ, η πρώτη ημέρα του Grand Prix τζούντο στην Τιφλίδα, ήταν μια από τις κορυφαίες προκλήσεις στην αθλητική της καριέρα.

Έφτασε στον τελικό των έως 48 κιλών των γυναικών, όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και σούπερ σταρ του αθλήματος, την Ντάρια Μπίλοντιντ, από την Ουκρανία.

Παρά την σαφή υποστήριξη του κοινού στην Μπίλοντιντ, η Γαλλίδα τζουντόκα έπαιξε φανταστικά και «σκόρπισε» μια αθλήτρια που σπάνια χάνει. Η χαρά μεγάλη για το χρυσό και τον άτυπο τίτλο της αθλήτριας της ημέρας.

«Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια ψηλή κοπέλα. Το αριστερό της χέρι είναι πολύ δυνατό. Γι 'αυτό επικεντρώθηκα εκεί. Ήξερα ότι αν ήμουν σε θέση να σταματήσω το χέρι της προτού μου κάνει λαβή, τότε θα μπορούσα να παίξω το δικό μου τζούντο», είπε η Γαλλίδα τζουντόκα.

Αθλητής της ημέρας στους άντρες ένας τοπικός ήρωας. Ο Λουκχούμι Τσικβιμιάνι, που έψαχνε για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό του μετάλλιο, στο Grand Prix της Τυφλίδας.

Στον τελικό έπαιξε με τον Βαλίντ Κιχάρ. Ο εκρηκτικός Γάλλος, προσπάθησε να στερήσει την πρώτη θέση από τον Γεωργιανό, αλλά η αποφασιστικότητα του Τσικβιμιάνι ήταν μεγάλη και η νίκη πανηγυρίστηκε δεόντως με το πλήθος.

Η Ιταλίδα, Οντέντ Γκουιφρίντα, πήρε την κατηγορία των έως 52 κιλών. Στον τελικό κέρδισε καθαρά μια σπουδαία τζουντόκα με πολλές επιτυχίες σε Grand Prix, την Ισραηλινή, Τζίλι Κοέν.

Στα έως 66 κιλά των αντρών, οι Γεωργιανοί ήλπιζαν στο δεύτερο χρυσό τους μετάλλιο. Ο νεαρός Γκιόργκι Τουτασβίλι ήταν στον τελικό κόντρα στον Ισραηλινό, Ταλ Φλίκερ. Παρά την εμφανή επιθυμία του νεαρού Γεωργιανού, ο Ισραηλινός τζουντόκα ήταν καλύτερος.

Ο Φλίκερ που είναι κάτοχος χάλκινου μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, με έξυπνη τεχνική έριξε τον αντίπαλό του στο τατάμι και κατέκτησε, προς απογοήτευση των γηπεδούχων, το χρυσό μετάλλιο.

«Ο Γεωργιανός είναι νέος και έπαιξε στην έδρα του . Ήξερα ότι θα με πιέσει και θα έχει την υποστήριξη του κοινού. Αυτό που είναι όμορφο στο τζούντο, είναι ότι μερικές φορές ακόμη και ο καλύτερος μπορεί να χάσει. Συνεπώς, παραμένεις στο πλάνο σου και πιστεύεις στον εαυτό σου», είπε ο Ισραηλινός τζουντόκα.

Αυτή τη φορά δεν καταγράφηκε η «παραδοσιακή κίνηση της ημέρας», αλλά στη θέση της, ο αγώνας της ημέρας.

Ο ασημένιος, στα έως 66 κιλά, ο Γεωργιανός, Γκιόργκι Τουτασβίλι, έπαιξε ένα δραματικό αγώνα με τον Ινδό, Γασλέν Σινγκ Σαμί. Οι δυο τζουντόκα έβαλαν στο τατάμι, «καρδιά και ψυχή». Αν και τελικά ο Γεωργιανός κυριάρχησε, το τζούντο βγήκε κερδισμένο από αυτήν την επική μονομαχία.

Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια

Σχετικές ειδήσεις

Τένις: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε στον τελικό του Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη

Παρίσι 2024: Οι αθλητές αναζητούν κοινό και οικονομικούς χορηγούς στα social media

Αντιδράσεις για την απουσία του σταυρού και της γαλλικής σημαίας στην αφίσα των Ολυμπιακών Αγώνων