Τζούντο: Η επιστροφή του Μάιντοφ στην κορυφή

Τζούντο: Η επιστροφή του Μάιντοφ στην κορυφή
Πνευματικά Δικαιώματα 
Από Euronews
Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια
Κοινοποιήστε το άρθροClose Button
Αντιγραφή/Επικόλληση το λινκ του βίντεο πιο κάτω:Copy to clipboardCopied

Ολοκληρώθηκε το Grand Slam του Μπακού

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Νέμανια Μάιντοφ από τη Σερβία, έπαιξε στο Grand Slam του Μπακού, με στόχο να αποδείξει ότι επέστρεψε στην κορυφή του παγκόσμιου τζούντο.

Το πρώτο δείγμα ήταν θετικό, καθώς νίκησε στον ημιτελικό τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ισπανό, Νικολό Σεραζαντισβίλι.

Στον τελικό έπαιξε με τον Αζέρο Μαμαντί Μεχντίεφ, που είχε τη στήριξη του κοινού. Τίποτε όμως δεν μπορούσε να σταματήσει τον Σέρβο από το χρυσό μετάλλιο και τον άτυπο τίτλο του αθλητή της ημέρας.

«Μου αρέσει η πίεση, μου αρέσει όταν είμαι εναντίον όλων. Είτε είναι το κοινό εναντίον μου, είτε μαζί μου, για μένα είναι τέλειο. Επειδή αυτό είναι το τζούντο. Το τζούντο είναι ένα εκπληκτικό άθλημα και πρέπει να το σεβόμαστε όπως και το κοινό. Μου αρέσει όταν το πλήθος υποστηρίζει τον αθλητή του», είπε ο Σέρβος τζουντόκα.

Η Λουίζα Μάλζχαν και η Άννα-Μαρία Βάγκνερ, έπαιξαν ένα γερμανικό ντέρμπι στον τελικό των έως 78 κιλών των γυναικών. Και η εμπειρία κέρδισε τα νιάτα. Δύο Waza-ari, χάρισαν στην Μάλζχαν το χρυσό μετάλλιο σε Grand Slam για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια και τον τίτλο της αθλήτριας της ημέρας.

«Ήταν κάποια έκπληξη ότι μπόρεσα να πάρω πόντους εναντίον της. Ήξερα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι και η νίκη. Φυσικά, μετά από μερικά λεπτά, αντέδρασε. Πήρα όμως το ρίσκο και νίκησα» είπε η πολύπειρη Γερμανίδα.

Ο Ολλανδός Μίκαελ Κορέλ στα έως 100 κιλά των αντρών, ήταν ακατανίκητος. Από τον πρώτο του αγώνα με ένα συνδυασμό, ταχύτητας, τεχνικής και δύναμης, έριξε τους αντιπάλους του στο τατάμι.

Στον τελικό αναμετρήθηκε με τον Ρώσο, Καζμπέκ Ζακίνσιεφ, πρώην νούμερο ένα στον κόσμο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στην κατηγορία έως 78 κιλά των γυναικών, απόλυτη κυρίαρχος η Ουκρανή Ελιζαμπέτα Καλάνινα. Στον τελικό πέτυχε Ippon επί της Λαρίσα Τσέριτς από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Στα υπερβαρέα το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Γεωργιανό παγκόσμιο πρωταθλητή, Γκέλα Ζαλαϊσβίλι, ο οποίος στον τελικό νίκησε τον Ρώσο, Ρουσλάν Σακχαζόβ.

Η κίνηση της ημέρας ήρθε από ένα άλλο Ρώσο τον Χουσέν Χαλμπουρζάγιεφ, στην κατηγορία έως 90 κιλά.

«Θύμα του» ο νεαρός Γιαπωνέζος, Σανσίρο Μουράο. Με αυτήν την εκπληκτική κίνηση που κατέληξε σε Ippon ολοκληρώθηκε το Grand Slam του Μπακού. Επόμενο ραντεβού για τη σειρά των Grand Prix της διεθνούς ομοσπονδίας, η Κίνα.

Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια

Σχετικές ειδήσεις

Τζούντο: Εντυπωσιακές νίκες στο Grand Prix του Χοχότ

Κρίκετ, σκουός, λακρός, μπέιζμπολ και...ποδόσφαιρο με σημαία στους Αγώνες του 2028

Ουκρανία: Μποϊκοτάζ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο λόγω Ρωσίας