Καιρός: Ένας νεκρός από τη «Ζηνοβία» - Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και οδικό δίκτυο

Καιρός: Ένας νεκρός από τη «Ζηνοβία» - Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και οδικό δίκτυο
Πνευματικά Δικαιώματα © 2019 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πνευματικά Δικαιώματα © 2019 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Από euronews
Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια
Κοινοποιήστε το άρθροClose Button
Αντιγραφή/Επικόλληση το λινκ του βίντεο πιο κάτω:Copy to clipboardCopied

Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα έως την Πρωτοχρονιά

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι ισχυρές χιονοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του βαρομετρικού χαμηλού «Ζηνοβία» που πλήττει την κεντρική και νότια Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. 

Τα φαινόμενα συνεχίζονται  και θα επηρεάζουν διάφορες περιοχές της χώρας έως και την Τρίτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ήδη εξαιτίας της κακοκαιρίας έχει καταγραφεί ένας νεκρός στις Πλαταιές Βοιωτίας. Πρόκειται για έναν 94χρονο που πέθανε από αναθυμιάσεις, καθώς μαζί με τον 64χρονο γιο του είχαν τοποθετήσει μία γεννήτρια για παραγωγή ρεύματος για να ζεσταίνονται και να έχουν και φωτισμό μιας και το ηλεκτρικό ρεύμα είχε διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας. Τα καυσαέρια όμως από τη γεννήτρια πήγαιναν μέσα στο σπίτι και στο χώρο όπου βρίσκονταν οι δυο άνδρες με συνέπεια να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Το βράδυ ο εγγονός του 94χρονου όταν πήγε στο σπίτι βρήκε και τους δυο αναίσθητους και ειδοποίησε τις αρχές, ζητώντας βοήθεια. Αμέσως σήμανε συναγερμός για να ανοίξουν διαβάσεις για να μπορέσουν να φτάσουν εκεί τα σωστικά συνεργεία. Λίγο αργότερα ασθενοφόρο παρέλαβε τον πατέρα ο οποίος ανέκτησε τις αισθήσεις του ενώ ο 94χρονος καταγράφεται ως το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία».

Προβλήματα στην Αθηνών - Λαμίας

Άνοιξαν και τα δυο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στη Μαλακάσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που βρίσκεται στο σημείο, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ενώ από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, οπότε κινούνται και αυτά κανονικά στην οδό.

Όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννης από τις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας ομαλοποιήθηκε η κατάσταση. Νωρίτερα είχε σχηματιστεί ουρά 3,5 χιλιομέτρων. Ο κ. Καραμανλής ενημερωνόταν συνεχώς από νωρίς το απόγευμα για την εξέλιξη του προβλήματος και περίπου στις 7.15 μμ μετέβη επιτόπου για να συντονίσει από κοντά την κατάσταση.

Στη Μαλακάσα έπεφτε μετά τις δυο το μεσημέρι πυκνό χιόνι δυσκολεύοντας παρά πολύ τον αποχιονισμό από τα μηχανήματα της Νέας Οδού. Η τροχαία προκαλούσε συνεχώς τεχνητές ανασχέσεις τις κυκλοφορίας για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να ελέγξει τη ροή της κυκλοφορίας.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα η Νέα Οδός να διακόψει εντελώς την κυκλοφορία στα διόδια των Αφιδνών για όσους κατευθύνονταν προς Λαμία και στα Διόδια των Θηβών για όσους κατευθύνονταν προς Αθήνα, δίνοντας παράλληλα διεξόδους για όσους ήθελαν να επιστρέψουν προς τα πίσω.

Παρόλα αυτά στα διόδια των Αφιδνών παρότι επετράπη η ελεύθερη διέλευση δημιουργήθηκε μεγάλη ουρά αυτοκινήτων. Το όλο πρόβλημα επιδεινώθηκε από τα φορτηγά που είχαν σταθμεύσει στις λωρίδες έκτακτης κυκλοφορίας, καθώς είχε απαγορευτεί από το πρωί η κυκλοφορία τους.

Παράλληλα, όλα τα ΚΤΕΛ από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ακύρωσαν τα δρομολόγιά τους προς Αθήνα, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου.

Η αστυνομία ακινητοποίησε εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα. Την ίδια στιγμή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην περιοχή του Μαρτίνου και της Υλίκης με την ίδια ένταση.

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού διευκολύνοντας τη διέλευση των αυτοκινήτων και παίρνοντας μέτρα έτσι ώστε να μην εγκλωβιστούν, εκεί όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα. 

Εξαιτίας της κακοκαιρίας σημειώθηκαν και αρκετές ακυρώσεις πτήσεων από και προς περιφερειακά αεροδρόμια.

Απαγορευτικό απόπλου

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξακολουθούν να δημιουργούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και που φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Oι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Λαμία: Ολονύχτια «μάχη» για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

«Είναι μια δοκιμασία σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Θανάσης Καρακάτζας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει πως «στο εθνικό δίκτυο έχουμε μια πολύ μεγάλη πίεση που επιβάλλουν τα καιρικά φαινόμενα και ειδικά στο τμήμα από τη Θήβα μέχρι την Τραγάνα».

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, ο κ. Καρακάτζας τονίζει πως «χιονίζει ακατάπαυστα στα κεντρικά και στα βόρεια του νησιού, ενώ το χιόνι σε ορεινά χωριά φτάνει και το ενάμισι μέτρο. Εργάζονται ήδη από την νύχτα μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων και μισθωμένα ιδιωτικά οχήματα δίδοντας μια πραγματική μάχη και περιμένουν να υπάρξει μια μικρή ύφεση για να μπορέσουν να διευκολύνουν την πρόσβαση στα χωριά».

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ακόμη ότι τις τελευταίες δύο ώρες υπάρχει πυκνή χιονόπτωση στην περιοχή του Δομοκού αλλά προς το παρόν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα όπως επίσης υπάρχει ιδιαίτερα πυκνή χιονόπτωση στη δυτική Φθιώτιδα στα χωριά πάνω από την Σπερχειάδα και στην ορεινή δυτική Φωκίδα και σε χωριά της Βοιωτίας.

«Ισχυρή χιονόπτωση σχεδόν σε όλο τον νομό. Επιχειρούμε. Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις» είναι το μήνυμα που στέλνει η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά. Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πάνω από 10 χωριά στη Βοιωτία τόσο στην περιοχή της Θήβας όσο και στην περιοχή του Δήμου Αλιάρτου, καθώς μέχρι τώρα οι οποιεσδήποτε προσπάθειες αποκατάστασης δεν έχουν αποδώσει.

Χανιά: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση-Κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

Προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες κυρίως στα ορεινά των Χανίων προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει και την συγκεκριμένη περιοχή.

Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο προς τον Ομαλό, όπου μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τα χιόνια και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, ωστόσο από το πρωί η χιονόπτωση έχει ενταθεί με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός.

Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων και πετρών έχουν αναφερθεί σε σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Πλατανιά στις περιοχές Βουκολιές, Φωτακάδο, Ρούματα, Κακόπετρο, Μεσαύλια καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Κισσάμου στον επαρχιακό δρόμο προς Κεραμωτή, Αμυγδαλοκεφάλι και Λιβάδεια .

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Συνεργεία των δήμων εργάζονται από το πρωί για να απομακρύνουν τους βράχους και τις πέτρες, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν μικρές ζημιές στον παραλιακό δρόμο των Καλυβών και στην περιοχή της Αλμυρίδας του δήμου Αποκορώνου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες απεγκλωβίστηκε όχημα στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς στο Ξυλόσκαλο που είχε κολλήσει στο χιόνι, ενώ εκδρομείς παρέμειναν σε καταλύματα της περιοχής.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση στην πόλη, καθώς και σε άλλες περιοχές των Χανίων.

Χωρίς ρεύμα έμειναν σημεία στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Εθνικής Αντιστάσεως, Παλαιστίνης και Θερμοπυλών, ενώ βλάβες αναφέρθηκαν στα Κεραμειά, στις Μουρνιές και στον Κουμπέ.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία Χανίων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς για το επόμενο διάστημα προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Λάρισα: Παγετός στα ορεινα, σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

Παραμένει και σήμερα ο παγετός στα ορεινά του νομού Λάρισας, καθώς οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές λόγω της κακοκαιρίας. Από το πρωί σημειώνονται φαινόμενα χιονόπτωσης σε ορισμένες περιοχές, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να επιχειρούν ώστε το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοιχτό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος σημείωσε ότι εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν από τα ξημερώματα ρίχνοντας αλάτι στις περιοχές Ανατολή Αγιάς, Σπηλιά Κισσάβου, Σκλήθρο Αγιάς, Καλλιπεύκη Τεμπών και Σκοπία Φαρσάλων. Επίσης, εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται και στο οδικό δίκτυο των περιοχών της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με τον κ. Καλομπάτσιο οι δρόμοι σήμερα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο παραμένουν ανοιχτοί και η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά. Ο αντιπεριφεριάρχης καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Πελοπόννησο

Προβλήματα σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Κορινθίας και Αρκαδίας εξακολουθούν να προκαλούν οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Στην Αρκαδία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που συνδέει την Βυτίνα με τον χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, ενώ χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό που συνδέει την Καρδαρά με το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου και στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά - Γερακίου από το 20Ο, έως το 35Ο χιλιόμετρο.

Χωρίς ρεύμα χωριά της Θήβας

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και ειδικότερα στην Κοινότητα Πλαταιών αλλά και στις Κοινότητες Βαγίων και Αμπελοχωρίου όπου η χιονόπτωση είναι έντονη. Μάλιστα στο Αμπελοχώρι χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να μεταφερθεί ασθενής στο νοσοκομείο της Θήβας.

Χωρίς ρεύμα έμειναν για πολλές ώρες οι κοινότητες στην περιοχή της Θίσβης ήτοι Ξηρονομή, Δομβραίνα, Ελλοπία, Χώστια και οι παραλιακοί οικισμοί όπως και η Κοινότητα Αμπελοχωρίου. Ήδη συνεργεία της ΔΕΗ κινούνται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Θηβαίων σε ανακοίνωση του σημειώνει πως «επειδή αναμένεται επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και να κινούνται με τα οχήματά τους ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ έκτακτες περιπτώσεις και ΜΟΝΟ με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος».

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Πρόβλεψη καιρού για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τανησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. 

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιαςκαι της ανατολικής Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρατο πρωί 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, πουκατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Πού χρειάζονται αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας

A. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

(ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ–ΠΑΓΕΤΟΥ)

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Λεωφ. Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Επ. Ο. Χανίων – Κισσού, από δ/ση του Χ/Κ ‘’Αγριόλευκες’’ Πηλίου, έως δ/ση με την Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α.ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Επ. Ο. Χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου - Βυτίνας, (δασική οδός).

Β. ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

(ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ–ΠΑΓΕΤΟΥ)

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Π.Ε.Ο. Ελευσίνας- Θήβας 5Ο χλμ, περιοχή Μάνδρα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Π.Ε.Ο. Θεσ-νίκης - Βέροιας – Κοζάνης, από 89ο (μέσω Καστανιάς) έως 97, 3ο χλμ., όρια νομού Κοζάνης.

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Επ. Ο. Άρνισσας-Χ/Κ «Βόρας», από 17ο χλμ. έως Χ/Κ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από 25ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).

Δ.Α.ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ε. Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από 6ο έως 30ο χλμ.

Επ. Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο μέχρι 30ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Δ.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ

Επ. Ο. -Μεγαλοβρύσου –Ανατολής, από 4o έως 8ο χλμ.

Δ.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Επ. Οδ. Βόλου – Χανίων, από Πορταριά έως Χάνια.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ

Επ. Ο. Μετόχι- Βιτάλων.

Επ. Ο. Κοκκινομηλιάς-Κερασιάς.

Επ. Ο. Γυμνού -Σέτας.

Επ. Ο. Στενής – Στροπώνων.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16ο έως 47ο χλμ.

Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Επ. Ο. Αράχωβας – Επταλόφου, έως Χ/Κ Παρνασσού.

Ορεινό Επ. Δίκτυο Ν. Βοιωτίας.

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Επ. Ο. Καρπενησίου – Λαμίας, θέση ‘’Ράχη Τυμφρηστού’’, από 12ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς, - Καρδίτσας, θέση ‘’Βράχος, από 8ο – 40ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλου –Δομνίστας, από 8ο – 40ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ, από 3ο – 13ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου – Αγρινίου, από 35ο – 45ο χλμ, μέσω Προυσσού.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ

Επ. Ο. Άνω Πολύδροσου – Χ/Κ.

Επ. Ο. Επταλόφου – Χ/Κ.

Επ. Ο. Πυράς – Καστριώτισσας.

Επ. Ο. Καλοσκοπής – Στρόμνης.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Επ. Ο. Πενταγιών – Αρτοτίνας

Επ. Ο. Συκίας - Αθανασίου Διάκου.

Επ. Ο. Γραβιάς – Βάργιανης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ε. Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ., από 5ο έως 16ο χλμ.

Ε. Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας, από 5ο έως 11ο χλμ., μέσω ‘’Λουσών’’.

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριολίθου.

Ε.Ο Καλαβρύτων-Πούντας (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).

Ε.Ο Καλαβρύτων -Πατρών (μέσω Χαλάνδρίτσας).

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ε.Ο Καλαβρύτων - Αιγίου (μέσω Φτέρης).

Εντός πόλεως Καλαβρύτων.

Ε.Ο Πούντας - Καλαβρύτων, από 10ο χλμ.

Ε.Ο. Ακράτας-Ζαρούχλας, 20ο χλμ. και άνω.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Δ.Α.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 19ο χλμ. έως Τρίκαλα.

Επ.Ο. Κιάτου – Γκούρας, από 10ο χλμ - Γκούρα.

Δ.Α.ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Επ. Ο. Καρδαρά – Χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Επ. Ο. Λεωνιδίου – Κοσμά – Γερακίου από 15ο έως 35ο χλμ.

Επ. Ο. Λεωνιδίου – Πελετών – Αγίου Δημητρίου, από το 20ο έως 42ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Επ. Ο. Χανίων -Ομαλού από Λάκκους, τοποθεσία Κεφάλι, προς οροπέδιο Ομαλού.

Γ. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

(ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ–ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ & ΑΝΕΜΩΝ)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α.ΡΟΔΟΠΗΣ

Ισόπεδες διαβάσεις Ιρλανδικού τύπου:

Μωσαϊκού, Αγίας Μαρίνας Ιμέρου (υπερχειλίσεις από παλαιότερες βροχοπτώσεις μηνός Νοεμβρίου 2019, λόγω αυξημένης στάθμης υδάτων). Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Δ.Α.ΚΑΒΑΛΑΣ

Τμήμα της οδού Χρυσ. Σμύρνης, στην πόλη της Καβάλας (καθίζηση οδού, από παλαιότερες βροχοπτώσεις μηνός Νοεμβρίου 2019). Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α.ΠΕΛΛΑΣ

Επ. Ο. Τ.Κ. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρα (καθίζηση οδοστρώματος). Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μέσω Εδέσσης.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Δ.Α.ΗΜΑΘΙΑΣ

Επ. Ο. Κορυφής – Λιανοβεργίου, από την έξοδο του οικισμού Λιανοβεργίου έως την είσοδο οικισμού Κορυφής, λόγω καθίζησης οδοστρώματος. Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Δ.Α.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Επ.Ο. Πολυγύρου - Ιερισσού, από 31ο χλμ., θέση «Πλατανόρεμα» (καθίζηση οδοστρώματος). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Παραλιακή οδός οικισμού «Γαλήνη» Νέας Καλλικράτειας (καθίζηση χωμάτινης οδού). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Διασταύρωση Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, προς Ολυμπιάδα, από 8,1ο έως 11,7ο χλμ. (κατολίσθηση πρανών του οδοστρώματος). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Παραλιακή οδός Νικητής (ανώνυμη δημοτική), στο ύψος του συγκροτήματος «ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ», προ camping Αγίου Γεωργίου (καθίζηση οδοστρώματος). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

Παραποτάμια οδός, από το ύψος της Παπαδούς έως τη γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια, (κατολίσθηση). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Επ.Ο. Λατζοϊου – Νεράιδας, από τη Γέφυρα Γραμματικού έως και την είσοδο της Τ.Κ. Νεράιδας, (καθίζηση οδοστρώματος). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Επ.Ο. Πύργου-Βροχίτσας, Δ.Δ. Αμπελώνα, μεταξύ συνοικισμού Κουζούλι με Τ.Κ. Βροχίτσας (φθορές σε παλαιό γεφύρι). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Επ.Ο. Mουζάκι - Καράτουλα, (κατολίσθηση). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Δημοτική οδός Αλφειούσας - Χ.Α.Δ.Α. «Λίμνες», (κατολίσθηση). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Επ. Οδός 17 μεταξύ των Τ.Κ. Χελιδονίου και Τ.Κ. Κρυονερίου, (καθίζηση οδοστρώματος). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Επί του τμήματος Λογγό- Βρεστό της Επ. Ο. Ζαχάρως –Αρήνης -Πλατιάνας από Ε.Ο. Πύργου-Κυππαρισσίας και δια Μακίστου και Κουμουθέκρα μέχρι Επ. Ο. 6. (καθίζηση οδοστρώματος). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ

Επ.Ο. Αμπελώνα – Δελερίων, στο 3ο χλμ. (αυξημένη στάθμη υδάτων). Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω: α) Επ. Οδό Αμπελώνα – Βρυοτόπου – Ροδιάς –Δελερίων και β) Ν.Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης - Δ/ση Επ. Οδού Δελερίων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Δ.Α.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Στο 3,6ο χλμ. Επ. Οδός Τρικάλων – Καρυάς, (καθίζηση οδοστρώματος). Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της Επ. Ο. Δερβενίου – Τρικάλων.

Δ. ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

(ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ & ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ–ΑΝΕΜΩΝ)

Δ.Α.ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Επ. Ο. Κορυφής – Λιανοβεργίου, από την έξοδο του οικισμού Λιανοβεργίου, έως την είσοδο οικισμού Κορυφής (καθίζηση οδοστρώματος). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ.Α.ΧΙΟΥ

Παραλιακή δημοτική οδός Κώμης – Βουνού, στη θέση ‘’Βίρι’’ (λόγω κατολισθήσεων). Η κυκλοφορία από και προς τον οικισμό Λιλικά διεξάγεται κανονικά μέσω Κώμης, καθώς και μέσω του οδικού δικτύου Πατρικών – Λιλικά.

Ε. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ

Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16ο έως 47ο χλμ., απαγόρευση κυκλοφορίας για τα Ι.Χ.Φ. αυτ-τα άνω των 3,5 τόνων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οδός που συνδέει την Τ.Κ. Περιστέρας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ
Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια

Σχετικές ειδήσεις

Νεκρός από αναθυμιάσεις στον Διόνυσο - Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Υποχωρεί η κακοκαιρία - Πού παραμένουν τα προβλήματα

Ξεκίνησε η επέλαση της «Ζηνοβίας»- Χιόνια σε Αττική και Θεσσαλονίκη