NewsletterΕνημερωτικό δελτίοEventsEvents
Loader

Find Us

FlipboardInstagramLinkedin
Apple storeGoogle Play store
ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Εικόνες από drone στις Καστανιές και διάσχιση του ποταμού Έβρου

Εικόνες από drone στις Καστανιές και διάσχιση του ποταμού Έβρου
Πνευματικά Δικαιώματα AP Photo/Emrah Gurel
Πνευματικά Δικαιώματα AP Photo/Emrah Gurel
Από Ioannis Giagkinis
Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια
Κοινοποιήστε το άρθροClose Button
Αντιγραφή/Επικόλληση το λινκ του βίντεο πιο κάτω:Copy to clipboardCopied

Μεταδίδονται από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu»

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Είναι οι Καστανιές η νέα Ειδομένη; 

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» μετέδωσε την Κυριακή αυτές τις εικόνες από drone, προσπαθώντας να περιγράψει την κατάσταση που διαμορφώνεται στα χερσαία σύνορα του Έβρου, στην περιοχή μεταξύ Ορεστιάδας και Αδριανούπολης.

Στα τηλεγραφήματά του κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι «χρησιμοποιούν δακρυγόνα για να απωθήσουν το πλήθος που συγκεντρώνεται στα σύνορα». Στα κοντινα πλάνα παρουσιάζονται οικογένειες με γυναίκες και μικρά παιδιά να κλαίνε.

Λίγα μέτρα πιο μακριά εμφανίζονται εκατοντάδες άτομα να τρέχουν προς τον φράχτη που έχει δημιουργηθεί από τις ελληνικές αρχές. Στις εικόνες που μεταδίδονται από το «Anadolu» εμφανίζονται πολλά άτομα να σκαρφαλώνουν και να περνούν στην απέναντι πλευρά.

Ωστόσο η συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών δεν παρατηρείται μόνο στο βόρειο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων αλλά σε όλο των μήκος των 212 χιλιομέτρων τους, από τις Καστανιές στον βορρά μέχρι τους Κήπους και το Δέλτα του Έβρου.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε εικόνες από το ποτάμι, που λόγω των καλών καιρικών συνθηκών δεν είναι ιδιαίτερα φουσκωμένο αυτήν την περίοδο. Διακινητές αναλαμβάνουν να φορτώσουν τους αλλοδαπούς σε βάρκες, πολλοί από αυτούς μικρά παιδιά, για να περάσουν στην απέναντι πλευρά.

Κάποιοι κωπηλατούν σε πλαστικές βάρκες. Άλλοι χρησιμοποιούν αυτοσχέδια σκάφη με εξωλέμβιους κινητήρες. Ορισμένοι πιο τολμηροι περπατούν και προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά κολυμπώντας.

Για όποιους τα καταφέρουν, ένας μεγάλος πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί. Πατούν πλέον το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μπορεί για τους περισσότερους ο τελικός προορισμός να μην είναι η Ελλάδα, αλλά θεωρούν ότι αυτό είναι το πιο αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη ζωή.

Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια

Σχετικές ειδήσεις

Φον ντερ Λάιεν: "Ευρωπαϊκή πρόκληση" το πρόβλημα στην Ελλάδα - Την Τρίτη στον Έβρο η ηγεσία της ΕΕ

State Department: Δικαίωμα της Ελλάδας η εφαρμογή των νόμων της στα σύνορά της

Εγκλωβισμένοι στην Αδριανούπολη