NewsletterΕνημερωτικό δελτίοEventsEvents
Loader

Find Us

FlipboardInstagramLinkedin
Apple storeGoogle Play store
ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ελλάδα-COVID-19: 52 συνολικά οι νεκροί

Ελλάδα-COVID-19: 52 συνολικά οι νεκροί
Πνευματικά Δικαιώματα AP Photo/Thanassis Stavrakis
Πνευματικά Δικαιώματα AP Photo/Thanassis Stavrakis
Από euronews
Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια
Κοινοποιήστε το άρθροClose Button
Αντιγραφή/Επικόλληση το λινκ του βίντεο πιο κάτω:Copy to clipboardCopied

120 μέλη του πληρώματος του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Σε 52 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των ανθρωπίνων απωλειών από τον COVID-19 στην Ελλάδα, μετά τον θάνατο 76χρονης στη Βόρεια Ελλάδα.

Η εκλιπούσα ήταν από το χωριό Φούστανη της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας στην Έδεσσα, το οποίο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τίθεται σε καραντίνα για 14 ημέρες λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου των τελευταίων 48 ωρών.

Το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε επίσης ένας 51χρονος από την Καστοριά, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επρόκειτο για πατέρα τεσσάρων παιδιών, ενώ ο ίδιος είχε υποκείμενο νόσημα.

Παράλληλα, μια 29χρονη λεχώνα από το Αφγανιστάν, η οποία γέννησε στο Νοσοκομείο του Κιλκίς με καισαρική τομή, βρέθηκε θετική στον ιό και νοσηλεύεται απομονωμένη με ήπια συμπτώματα. Προληπτικά, η μαιευτική κλινική του νοσοκομείου ανέστειλε τη λειτουργία της και μια ακόμη λεχώνα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Κιλκίς μεταφέρθηκε σε άλλο θάλαμο. Τόσο το χειρουργείο όσο και το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου απολυμάνθηκαν.

Ο σύζυγος και τα υπόλοιπα παιδιά της 29χρονης τέθηκαν επίσης σε καραντίνα προληπτικά, όπως και το προσωπικό του νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή μαζί της. Συνολικά, εστάλησαν 45 δείγματα για εξέταση, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, το προηγούμενο 24ωρο, τα νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ελλάδα ανήλθαν σε 101, ενώ συνολικά 90 άνθρωποι είναι οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ όλης της χώρας, ενώ έξι έχουν εξέλθει.

Τα συνολικά κρούσματα στην χώρα είναι 1.415.

120 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

AP
(φωτ. αρχείου)APThanassis Stavrakis

Τουλάχιστον 120 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν βρεθεί θετικά στον κοροναϊό, όπως προκύπτει από τα εργαστηριακά τεστ που έχουν βγει μέχρι τώρα.

Το πλοίο παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά, ενώ οι 120 άνθρωποι που νοσούν από τον COVID-19 έχουν απομονωθεί σε καμπίνες σε ένα από τα 11 καταστρώματά του, εκτός από δύο που, σύμφωνα με την ΕΡΤ, χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι δείγμα έχει ληφθεί και από τα 383 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου και βρισκόμαστε εν αναμονή του συνόλου των αποτελεσμάτων, αφού δεν έχουν βγει όλα.

Το ελληνόκτητο πλοίο είχε ναυλωθεί από τουρκική εταιρία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο στην Ισπανία. Ξεκίνησε από το Τσεσμέ στις 7 Μαρτίου και στις 23 του ίδιου μήνα η Τουρκία αρνήθηκε την επιστρφοή του, με αποτέλεσμα αυτό να καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του Πειραιά. 

Στις 29 Μαρτίου, μία ημέρα πριν την οριστικοποίηση του σχεδίου επαναπατρισμού των μελών του πληρώματος, 73χρονος Ελβετός επιβαίνων βρέθηκε θετικός στη νόσο ενώ νοσηλευόταν (από τις 28/3) στο Κρατικό Νικαίας. Όταν έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε 27 συναδέλφους του που ήταν οι στενές επαφές του και οι 20 εξ αυτών βρέθηκαν θετικοί, τότε αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος στο σύνολο του πληρώματος.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19, το υπουργείο Ναυτιλίας έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο των απαγορεύσεων εντάσσονται η κολύμβηση, η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια

Σχετικές ειδήσεις

Ελλάδα - Covid: 103 θάνατοι την εβδομάδα που πέρασε

93 νεκροί από Covid στην Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του 2024

Ελλάδα - Covid-19: Έναρξη καμπάνιας ενημέρωσης για τον εμβολιασμό