NewsletterΕνημερωτικό δελτίοEventsEvents
Loader

Find Us

FlipboardInstagramLinkedin
Apple storeGoogle Play store
ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Πώς η COVID-19 επηρεάζει την ψυχολογία μας

Πώς η COVID-19 επηρεάζει την ψυχολογία μας
Πνευματικά Δικαιώματα Euronews
Πνευματικά Δικαιώματα Euronews
Από Apostolos Staikos
Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια
Κοινοποιήστε το άρθροClose Button
Αντιγραφή/Επικόλληση το λινκ του βίντεο πιο κάτω:Copy to clipboardCopied

Η κάλυψη της πανδημίας από τα μέσα ενημέρωσης μας αγχώνει. Όμως η έλλειψη των κοινωνικών επαφών και της άθλησης δυσκολεύει την κατάσταση ακόμη περισσότερο

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Η COVID-19 προκαλεί στους ανθρώπους έντονο φόβο και άγχος. Σύμφωνα με έρευνα της Dynacore, η ειδησεογραφική κάλυψη της πανδημίας δημιουργεί έντονο στρες. Η Λορίν Μπογκλιό ζει στη Νέα Υόρκη. Η 33χρονη καλλιτέχνης έχει βρει το δικό της αντίδοτο.

«Νομίζω πως υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Εγώ αποφάσισα να αφιερώνω στις ειδήσεις μόνο 30 λεπτά την ημέρα. Επίσης, καθημερινά ζωγραφίζω κάτι ή φτιάχνω ένα σχέδιο. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος να αποφορτιστώ και να εκφραστώ ως καλλιτέχνης σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο. Αυτή είναι και η συμβουλή μου. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας με δύο φίλους ή κάντε ένα αστείο» υποστηρίζει η Λορίν Μπογκλιό.

Η κάλυψη της πανδημίας από τα μέσα ενημέρωσης μας αγχώνει. Όμως η έλλειψη των κοινωνικών επαφών και της άθλησης δυσκολεύει την κατάσταση ακόμη περισσότερο.

«Τα ομαδικά αθλήματα ευνοούν την συντροφικότητα. Γνωρίζεις ανθρώπους και κάνεις καινούριους φίλους. Αυτό πραγματικά μου λείπει. Το να στέλνεις μηνύματα στο Facebook δεν είναι το ίδιο με το να γελάς σε ένα μπαρ μετά από έναν αγώνα ράγκμπι» πιστεύει ο μικροβιολόγος Φράνσις Μπέρρυμαν.

Ο Δρ. Καλίς μελετά τις επιπτώσεις της πανδημίας και συντονίζει την έρευνα της Dynacore. Ο Γερμανός επιστήμονας εκτιμά πως η θετική σκέψη και η επαφή με φίλους μέσω του διαδικτύου μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτή την φάση.

Mindaugas Kulbis/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.
Απολύμανση σε δημόσιους χώρουςMindaugas Kulbis/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

«Πολλοί άνθρωποι αντιδρούν άσχημα στις συστάσεις για θετική σκέψη. Νιώθουν πως πιέζονται να νιώσουν κάτι που δεν έχει λογική. Δίκαια αναρωτιούνται "μα πώς να νιώσω καλά μέσα σε αυτή την τόσο νοσηρή και επώδυνη πραγματικότητα;". Η αλήθεια είναι πως έχουν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Όμως υποστηρίζω πως δεν πρέπει να βυθιζόμαστε στη θλίψη. Προσπαθώ να βοηθήσω τους ανθρώπους να σκέφτονται ρεαλιστικά και θετικά. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος» υποστηρίζει ο δρ. Ραφαέλ Καλίς, ερευνητής και συντονιστής της έρευνας της Dynacore.

Στόχος είναι να αποφύγουμε τις αρνητικές σκέψεις και να μην βουλιάξουμε στην απελπισία. Ο Στέφεν Κραφτ προσπαθεί να κάνει υπομονή και ονειρεύεται μια φυσιολογική ζωή.

«Πριν την COVID-19, η ζωή μας είχε πολλά αρνητικά στοιχεία. Η κανονικότητα ήταν μάλλον βαρετή. Όμως το μόνο που θέλω είναι να αγκαλιάζω τους ανθρώπους μου, χωρίς να φοβάμαι πως θα τους κάνω κακό» δήλωσε ο Στέφεν Κραφτ.

Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια

Σχετικές ειδήσεις

Τσαγκάρης κατασκευάζει παπούτσι No 75 για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας

COVID-19: Πάνω από 357.000 οι θάνατοι παγκοσμίως

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή