Ελλάδα- Σερβία: Συνεργασία και για την αντιμετώπιση της πανδημίας

δενδιας
δενδιας Πνευματικά Δικαιώματα ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πνευματικά Δικαιώματα ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από euronews
Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια
Κοινοποιήστε το άρθροClose Button

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Τρόπους συνεργασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην περιοχή των Βαλκανίων συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σερβίας, στη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Ο Νίκος Δένδιας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον ομόλογό του, Ivica Dacic, τη συμφωνίας Ελλάδας- Ιταλίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η συμφωνία «αποτελεί πρότυπο διευθέτησης και επίλυσης εκκρεμών διμερών διαφορών, με αποτελέσματα αμοιβαία επωφελή, πάντοτε εντός πλαισίου του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Επίσης ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στη συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία, όπως τόνισε_ «συνεχίζει να λειτουργεί με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής.»_

Οι δύο άντρες συζήτησαν την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, με την Ελλάδα να επαναλαμβάνει ότι τη θέση της σχετικά με το καθεστώς του Κοσόβου, παραμένει αμετάβλητη, έως ότου επιτευχθεί μία τελική συμφωνία.

Σε πολιτικό επίπεδο, η άριστη σχέση των δύο χωρών επισφραγίστηκε από την 3η Συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας που έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα και οδήγησε στην υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης για τη Σύσταση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια

Σχετικές ειδήσεις

Σερβία: Εκλογές εν μέσω πολιτικού διχασμού

Σερβία: Οι εκλογές του μποϊκοτάζ

Σκυλίτσα από την Λυών χάθηκε στον Έβρο και βρέθηκε έναν χρόνο μετά στα σύνορα Σερβίας-Βοσνίας