NewsletterΕνημερωτικό δελτίοEventsEvents
Loader

Find Us

FlipboardInstagramLinkedin
Apple storeGoogle Play store
ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Βουλγαρία: Αυστηροποιούνται τα μέτρα - Ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Εικόνα από προηγούμενη συνεδρίαση της βουλγαρικής βουλής
Εικόνα από προηγούμενη συνεδρίαση της βουλγαρικής βουλής Πνευματικά Δικαιώματα Vesselin Borishev/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.
Πνευματικά Δικαιώματα Vesselin Borishev/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.
Από euronews with ΑΠΕ
Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια
Κοινοποιήστε το άρθροClose Button
Αντιγραφή/Επικόλληση το λινκ του βίντεο πιο κάτω:Copy to clipboardCopied

90 κρούσματα σε 24 ωρες στη Βόρεια Μακεδονία - Πέντε ποδοσφαιριστές του Ερυθρού Αστέρα θετικοί στη Σερβία

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας έδωσε εντολή στους πολίτες της χώρας να φορούν και πάλι προστατευτικές μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, αφού η χώρα κατέγραψε την υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Η εντολή, η οποία εκδόθηκε από τον υπουργό Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ, έρχεται 10 ημέρες αφότου ο ίδιος είχε ανακοινώσει πως η χρήση μάσκας «συνιστάται πάρα πολύ» στους εσωτερικούς χώρους, αλλά δεν είναι υποχρεωτική, πλην των δημόσιων μέσων μεταφοράς, των φαρμακείων και των ιατρικών εγκαταστάσεων.

«Ο μοναδικός λόγος που γίνεται αυτό είναι για να διαφυλαχθεί η υγεία και η ζωή Βουλγάρων πολιτών», δήλωσε ο Ανάνιεφ προσθέτοντας πως «οι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν μάσκες στα καταστήματα, τις αθλητικές εκδηλώσεις και συναντήσεις, τους κινηματογράφους και τα θέατρα. Η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ανθρώπων είναι επίσης υποχρεωτική.»

Ο Ανάνιεφ δήλωσε πως θα επιτραπεί η παρουσία έως 1.000 φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα για τους αγώνες του βουλγαρικού πρωταθλήματος.

Η Βουλγαρία, με πληθυσμό σχεδόν επτά εκατομμύρια ανθρώπους, έχει ανοίξει και πάλι τα εστιατόρια και τα καφέ, ενώ οι συστάσεις για παραμονή στο σπίτι έχουν αρθεί στα περισσότερα μέρη.

Ωστόσο η Βουλγαρία κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα 606 νέα κρούσματα Covid-19, τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί στη χώρα μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Η Βουλγαρία έχει καταγράψει 3.905 κρούσματα και 199 θανάτους από τον κορονοϊό.

«Προφανώς τα δεδομένα της περασμένης εβδομάδας για ολόκληρη τη χώρα είναι ανησυχητικά», δήλωσε η δήμαρχος της Σόφιας Γιορντάνκα Φαντάκοβα. «Σ' αυτό περιλαμβάνεται και η Σόφια».

«Γι' αυτό τον λόγο συζητούμε διαρκώς και εξετάζουμε την κατάσταση. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Βόρεια Μακεδονία: 90 νέα κρούσματα

Ανησυχητική παραμένει η επιδημιολογική εικόνα και στη Βόρεια Μακεδονία. Μονο τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 90 νέα κρούσματα. Εννέα ασθενείς με Covid-19 άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία της χώρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 247.

Σερβία: Θετικοί πέντε ποδοσφαιριστές του Ερυθρού Αστέρα

Στη Σερβία σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι πέντε ποδοσφαιριστές του Ερυθρού Αστέρα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Όλο το έμψυχο δυναμικό της σερβικής ομάδας υποβλήθηκε σε τεστ και οι πέντε παίκτες τέθηκαν σε καθεστώς απομόνωσης στα σπίτια τους.

Τα κρούσματα στην ομάδα του Βελιγραδίου έρχονται 12 ημέρες μετά το παραδοσιακό ντέρμπι με την Παρτιζάν, το οποίο διεξήχθη με την παρουσία 16.000 θεατών στις κερκίδες.

Κοινοποιήστε το άρθροΣχόλια

Σχετικές ειδήσεις

Η Ευρώπη άνοιξε τα σύνορά της μετά την καραντίνα

Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία άνοιξαν τα σύνορα τους για τις χώρες της ζώνης Σένγκεν

Ελλάδα - Covid: 103 θάνατοι την εβδομάδα που πέρασε