Πίσω στον Ιούλιο του 2013 μια 23χρονη αεροσυνοδός έπαθε ηλεκτροπληξία όταν απάντησε σε μια κλήση στο iPhone 5 ενώ βρισκόταν σε φόρτιση. Απο εκεί ξεκίνησε μια σειρά από περιστατικά όπου χρήστες iPhone ή iPad ανέφεραν ότι έπαθαν ηλεκτροσόκ. Σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα ήταν η χρήση φορτιστή τρίτου κατασκευαστή. Αργότερα εκείνο το έτος, η Apple ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους καταναλωτές να ανταλλάξουν φορτιστές απο άλλον κατασκευαστή για την επίσημη έκδοση της Apple όπως και έγινε σε αρκετές χώρες όπως τις ΗΠΑ, την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ακούσαμε μια ιστορία για έναν χρήστη iPhone που έπαθε ηλεκτροπληξία κατά τη φόρτιση της συσκευής του. Δυστυχώς αυτή την εβδομάδα, ένα κορίτσι ηλικίας 14 ετών στο Βιετνάμ υπέστη ηλεκτροπληξία στον ύπνο της από ένα φθαρμένο καλώδιο φορτιστή που είχε συνδεθεί με το iPhone 6 της. Η αστυνομία θεωρεί ότι η Le Thi Xoan σύνδεσε το φορτιστή της Apple στο τηλέφωνο της και το έβαλε στο κρεβάτι της όπως έκανε κάθε βράδυ. Ένα ελαφρύ σκίσιμο στο καλώδιο εξέθεσε μερικές από τις καλωδιώσεις, και όταν έστριψε πάνω στο καλώδιο στον ύπνο της έπαθε ηλεκτροπληξία. Οι γονείς της βρήκαν την λιπόθυμη στο κρεβάτι και την πήγαν στο νοσοκομείο όπου ανακοινώθηκε οτι δυστυχώς είχε καταλήξει.

καλώδιο

Αυτό το τραγικό περιστατικό είναι μια καλή ευκαιρία να ελέγξετε την κατάσταση των καλωδίων φόρτισης στο τηλέφωνό σας, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Και επίσης ελέγξτε τα καλώδια που χρησιμοποιούνται από ολόκληρη την οικογένειά σας. Εάν υπάρχουν ρωγμές ή ανοίγματα σε οποιοδήποτε καλώδιο που εκθέτει την καλωδίωση στο εσωτερικό, πετάξτε πριν να είναι πολύ αργά.

καλώδιο

------------------------- -------------------------

Ακολουθήστε το Gizchina Greece στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα, όλα τα τεχνολογικά νέα! Αν ψάχνετε HOT προσφορές, κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Telegram!

[Πηγή] :