Σήμερα βλέπουμε για πρώτη φορά live το επερχόμενο Honor Play 4 Pro, χάρη σε μια διαρροή στο Weibo. Η φωτογραφία μας δείχνει την πίσω όψη της συσκευής με ορατή την εγκατάσταση της κάμερας. Από τη διαρροή, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Honor Play 4 Pro θα έρθει με διπλή κάμερα. Οι αισθητήρες και το φλας LED τοποθετούνται σε ορθογώνιο περίβλημα. Εκτός από την κάμερα και το φλας, υπάρχει επίσης ένας τρίτος αισθητήρας που μοιάζει με αισθητήρα LiDAR. Το iPad Pro είναι το μόνο μοντέλο στην αγορά με αισθητήρα LiDAR ενώ αναμένουμε να είναι ο τέταρτος αισθητήρας στην επερχόμενη σειρά iPhone 12.

Honor Play 4 Pro

Το LiDAR (light detection and ranging) είναι μια τεχνολογία τηλεπισκόπησης που χρησιμοποιεί φως με τη μορφή παλμικού λέιζερ για τη μέτρηση αποστάσεων. Ο αισθητήρας LiDAR εκπέμπει ακτίνες λέιζερ και στη συνέχεια μετρά πόσο καιρό χρειάζεται για να επιστρέψει το φως στον αισθητήρα. Η δυνατότητα εφαρμογής του αισθητήρα στο Play 4 Pro δεν είναι γνωστή, αλλά υπάρχουν εικασίες ότι ο αισθητήρας τροφοδοτεί την τρισδιάστατη χαρτογράφηση που χρησιμοποιείται σε εφαρμογές Augmented Reality (AR). Μας ακούγεται λίγο τραβηγμένο το σενάριο αυτό αλλά η πηγή επιμένει ότι δεν είναι απλώς ένας αισθητήρας μέτρησης θερμοκρασίας υπερύθρων.

Honor Play 4 Pro

Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε.

Renders και προδιαγραφές

Χάρη στην καταχώριση στο JingDong.com (JD.com) έχουμε τη δυνατότητα να ρίξουμε μια καλή ματιά στις προδιαγραφές καθώς και σε μερικές φωτογραφίες που δείχνουν το Honor Play 4 Pro σε πανέμορφες μπλε αποχρώσεις.

Honor Play 4 Pro

Στο εσωτερικό του, το Honor Play 4 Pro διαθέτει ένα Kirin 820 SoC που παρέχει συνδεσιμότητα 5G χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, πρόκειται για ένα αρκετά ισχυρό chipset που εξασφαλίζει απόδοση που μπορεί να συγκριθεί με τα flagships του περασμένου έτους. Το επερχόμενο smartphone θα φέρει μια οθόνη χωρίς bezels και οπή σε σχήμα χαπιού για διπλή selfie κάμερα. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι πρόκειται για τεχνολογίας LCD οθόνη και ότι για το λόγο αυτό ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει τοποθετηθεί στο πλάι και χρησιμοποιείται και ως πλήκτρο λειτουργίας.

Σε μια εποχή όπου οι πολλαπλές κάμερες είναι must, είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε ένα νέο smartphone να έρχεται με δύο μόνο κάμερες. Ωστόσο, αυτό ακριβώς ισχύει για το Honor Play 4 Pro. Ίσως να πρόκειται για ένα φθηνό 5G smartphone που θυσιάζει τις μεγάλες δυνατότητες κάμερας για λόγους απόδοσης και συνδεσιμότητας. Παρά την έλλειψη ενός τρίτου ή τέταρτου αισθητήρα πάντως, δεν είναι καθόλου άσχημη η διαμόρφωση της κάμερας. Φέρει έναν κύριο φακό IMX600y των 40MP της Sony. Αυτός είναι ο ίδιος αισθητήρας που βρίσκουμε και στο Honor X10 που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αυτού του τηλεφώνου βρίσκεται στην πλάτη του. Και μιλάμε για την εμφάνιση. Έχει μια ενδιαφέρουσα και μοναδική σε αποχρώσεις του μπλε πλάτη με το λογότυπο Kirin να αχνοφαίνεται. Τα τηλέφωνα των Huawei και Honor έχουν επιφέρει μια σχεδόν επαναστατική στροφή όσον αφορά στην αισθητική της σχεδίασης και είναι οι μάρκες που ξεκίνησαν βασικά τη πρόσφατη μόδα με gradient και πολύχρωμα φινιρίσματα. Είναι αρκετά ενδιαφέρον, ότι το σχέδιο στο πίσω μέρος αυτού του νέου τηλεφώνου φέρνει μια αίσθηση gaming με τα διάφορα επίπεδα και τις αποχρώσεις του μπλε. Αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι πρόκειται όντως για gaming smartphone, αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν το δούμε να κυκλοφορεί ως ένα τηλέφωνο για παιχνίδια. Στο πάνω μέρος του smartphone μπορούμε να δούμε το μικρόφωνο ακύρωσης θορύβου και μια θύρα υπερύθρων. Στο κάτω μέρος, έχουμε τη θύρα USB Type-C δίπλα σε μια σχάρα ηχείου και την υποδοχή για κάρτες SIM.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Ωστόσο, η συσκευή λέγεται ότι υποστηρίζει μια επιβλητική γρήγορη φόρτιση στα 40W. Επιπλέον, θα τρέχει λογικά Magic UI 3.1, το οποίο βασίζεται στο Android 10. Αυτή η συσκευή ενδέχεται να κυκλοφορήσει σύντομα και να πάρει το στέμμα του φθηνότερου 5G smartphone της Honor. Το Honor X10 είναι σήμερα το φθηνότερο 5G τηλέφωνο της εταιρείας με την τιμή του να ξεκινά από τα 1.899 CNY (246 ευρώ).

------------------------- -------------------------

Ακολουθήστε το Gizchina Greece στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα, όλα τα τεχνολογικά νέα! Αν ψάχνετε HOT προσφορές, κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Telegram!

[Πηγή] :
1, 2, 3