*

Η Samsung ξεκινάει γραμμή παραγωγής τσιπ 7 νανομέτρων

Η νέα διαδικασία ανοίγει δρόμους για ταχύτερη και αποδοτικότερη παραγωγή για τα τσιπάκια της επόμενης γενιάς.

Η Samsung ξεκινάει τις διαδικασίες παραγωγής επεξεργαστών 7 νανομέτρων, που υπόσχονται αυξημένες επιδόσεις και διάρκεια μπαταρίας για τα νέα smartphones.

Με την αρχιτεκτονική 7nm, η Samsung θα μπορεί να παράγει τσιπάκια που θα φέρουν 20 τοις εκατό αυξημένες αποδόσεις και θα καταναλώνουν έως και 50 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την τωρινή αρχιτεκτονική 10nm.

Επιπλέον, το συνολικό μέγεθος των επεξεργαστών θα μειωθεί κατά 40 τοις εκατό, που θα επιτρέψει την ενσωμάτωση τους σε ακόμα λεπτότερα κινητά, έξυπνες συσκευές μέχρι και datacenters.

Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε πιθανότατα ως απάντηση στην TSMC που έχει ήδη πολλούς πελάτες σε αναμονή και πάνω από 50 σχέδια για εταιρείες όπως η Apple,η AMD,η Nvidia και η Qualcomm.

Είναι πολύ πιθανό σε βάθος χρόνου να δούμε τη νέα διαδικασία παραγωγής να τροφοδοτεί και τους ARM επεξεργαστές για Windows PCs, καθώς τον Ιούνιο η κορεάτικη εταιρεία ξεκίνησε συνεργασία με σκοπό την παραγωγή ενός επεξεργαστή στα 3GHz που θεωρητικά θα επιτευχθεί με το "πάντρεμα" του Cortex-A76 με την νέα αποδοτικότερη αρχιτεκτονική 9 νανομέτρων.

About Κώστας Δεσίπρης