*

Το νέο ρολόι της Sony σας επιτρέπει να αλλάξετε την εμφάνιση του

Όλα με την χρήση μιας και μόνο εφαρμογής στο κινητό σας.

Βερολίνο— Φανταστείτε να είχατε ρούχα και παπούτσια που θα άλλαζαν σχέδιο και μέρα, ώρα ή μερικά λεπτά. Ακούγεται φουτουριστικό, αλλά το εύκαμπτο e-paper της Sony το κάνει δυνατό.

Το Sony FES Watch U, που υπήρχε ως έκθεμα στην IFA, είναι φτιαγμένο από εύκαμπτο e-paper, όπως ακριβώς τα Kindle ereaders της Amazon και το erstwhile Pebble Time smartwatch.

Sony FES Watch U 3

Στο FES μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση από το ρολόι και το λουράκι μέσω εφαρμογής κινητού. Μπορείτε να κατεβάσετε ή να ανεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας σχέδια.

Το FES δεν πρέπει να θεωρείτε smartwatch. Πρώτα απ'όλα είναι ένα μοδάτο αξεσουάρ. Δεν σας προωθεί ειδοποιήσεις, δεν καλεί κάποιον από το κινητό σας, ούτε σας δείχνει τον προορισμό σας στα Google Maps. Λόγω της χρήσης e-paper οποιαδήποτε εφαρμογή χρίζει συνεχής ανανέωσης, απορρίπτεται.

Από θέμα πληροφοριών, περιορίζεστε μόνο σε ημερομηνία,ώρα, ένδειξη μπαταρίας, κατάσταση Bluetooth και ίσως ένδειξη καιρού, αν και δεν είδαμε κάτι τέτοιο σε κάποιο μοντέλο.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι πολύ μεγάλη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Sony, το FES Watch U μπορεί να διαρκέσει έως και μήνα χωρίς φόρτιση. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι δεν συμβαίνουν και πολλά κάτω από το "καπό".

Στην εφαρμογή παίρνει περίπου 10 με 15 δευτερόλεπτα να προωθήσει μια νέα εικόνα ή σχέδιο, από το κινητό στο ρολόι. Το Sony FES Watch U λειτουργεί με Android και iOS και υποστηρίζει το πρότυπο IPX7 που το καθιστά αδιάβροχο και κατάλληλο για καθημερινή χρήση.

About Mike Viliotis