*

Η τεχνητή νοημοσύνη της Apple θα λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο Internet

Οι φήμες αναφέρουν ότι η πρώτη μορφή της τεχνολογίας θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου στο υλικό της συσκευής.

(Credit: Shutterstock / jittawit21)

Όταν η Apple φέρει την τεχνητή νοημοσύνη στο iOS 18, η επεξεργασία για την AI φέρεται να γίνεται απευθείας στο ίδιο το iPhone, χωρίς σύνδεση σε υπηρεσία cloud.

Με τον χειρισμό όλης της επεξεργασίας στη συσκευή, η λειτουργία θα είναι λίγο πιο ασφαλής από ορισμένες υπηρεσίες που συνδέονται με το cloud και θα επιτρέπει μεγαλύτερη ιδιωτικότητα για όσους χρησιμοποιούν τη λειτουργία.

Στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό του δελτίο "Power On", ο δημοσιογράφος του Bloomberg Mark Gurman αναφέρει ότι το αρχικό σύνολο των λειτουργιών της Apple που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη "θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου στη συσκευή", υποδηλώνοντας ότι μπορεί να μην απαιτούν σύνδεση δεδομένων για να λειτουργήσουν.

Η Apple φέρεται να εργάζεται πάνω στο δικό της in-house LLM, το οποίο αποκαλείται "Ajax" εσωτερικά. Τον Δεκέμβριο, οι ερευνητές της Apple περιέγραψαν λεπτομερώς έναν νέο τρόπο για την τεχνητή νοημοσύνη να τρέχει σε συσκευές όπως το iPhone χωρίς να χρησιμοποιεί πολλή μνήμη και τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει αποκτήσει αρκετές εταιρείες AI.

Η τεχνολογία AI πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί για να προσφέρει λειτουργίες για τα Messages, το Safari, το Spotlight Search και τη Siri.

Η Apple αναμένεται να μιλήσει για τα σχέδιά της κατά τη διάρκεια του WWDC τον Ιούνιο.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών της Apple τον Απρίλιο, ο CEO Tim Cook δήλωσε ότι η εταιρεία αφιερώνει "τεράστιο χρόνο και προσπάθεια" στα σχέδια AI.