*

Τα νέα iPhone X της Apple είναι μεγαλύτερα και ισχυρότερα

Με το νέο A12 Bionic chip, τα iPhone X και X Max θα φέρουν περισσότερη μπαταρία και ανανεωμένη κάμερα.

Μετά από εβδομάδες διαρροών και φημών, η Apple επιτέλους αποκάλυψε την νέα σειρά smartphone της: iPhone X, iPhone X Max και iPhone XR.

Το iPhone X ξεκινάει στα $999 και θα βγαίνει σε 64GB, 256GB και 512GB. Το iPhone X Max ξεκινάει στα $1099 και θα βγει επίσης στα ανάλογα μοντέλα χωρητικότητας. Τα δύο τηλέφωνα θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ για προαγορά από τις 14 Σεπτεμβρίου, με τις αποστολές να ξεκινάνε στις 21 Σεπτεμβρίου.

To iPhone XR ξεκινάει στα $749, με μοντέλα επίσης των ίδιων χωρητικοτήτων. Αυτό για προπαραγγελία θα είναι διαθέσιμο στις 19 Οκτωβρίου.

Τι είναι τα X και X Max

iPhone Xs and Xs Max

Το 5.8-ιντσών iPhone X έχει το ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχο του και την ίδια υψηλής ανάλυσης OLED οθόνη. Η "super Retina display" του, όπως λέει η Apple, έχει 2,7 εκατομμύρια pixels. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε 3 χρώματα - ασημένιο, γκρι, χρυσό.

Μετά έχουμε το μεγαλύτερο X Max, 6,5-ιντσών, το μεγαλύτερο smartphone που έχει βγάλει η Apple ποτέ. Η οθόνη 3,3 εκατομμυριών pixel είναι κατάλληλη για Split View, βίντεο μοντάζ και gaming. Και τα δύο X έρχονται με καλύτερη διαχείριση χρώματος, στέρεο ήχου και είναι αδιάβροχα σε βάθος 2 μέτρων και διάρκεια 30 λεπτών.

Επίσης έγιναν σημαντικές βελτιώσεις στις δυνατότητες βίντεο και φωτογραφίες. Και οι δύο συσκευές έχουν 12MP wide-angle κάμερα, και 12MP telephoto φακούς με βελτιωμένη αναπαράσταση τονισμού, οπτική σταθεροποίηση εικόνας, καλύτερη ποιότητα εικόνας με αυτόματα exposure και focus, white balance, noise reduction κι άλλα. Τα βίντεο έχουν καλύτερο στέρεο ήχο ηχογράφησης χάρις των 4 μικρόφωνων που διαθέτουν.

Από πλευράς λογισμικού, μια εντυπωσιακή νέα λειτουργία είναι το depth slider. Μετά την φωτογραφία που θα τραβήξετε, μπορείτε να επεξεργαστείτε με scroll το βάθος της εικόνας. Ακόμα μια νέα λειτουργία είναι το Smart HDR, που χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή εικόνας της συσκευής και την neural engine για να συνδιάσει πλήθος φωτογραφιών σε μια μέσω τεχνικών όπως το zero shutter lag και το highlight detail ώστε να έχουν καλύτερη ποιότητα.

Όλα αυτά παίρνουν ζωή από το νέο A12 Bionic chip. Έχουν 4-πυρήνων GPU, 6-πυρήνων CPU, neural engine, 7nm επεξεργαστή με 6,9 δισεκατομμύρια τρανσίστορ που αναλύουν τα δεδομένα του neural network σε πραγματικό χρόνο, ώστε να επιλέξουν αν πρέπει μια διεργασία να τρέξει μέσω CPU, GPU ή neural engine. Η Apple λέει ότι το A12 chip μπορεί να επεξεργαστεί 5 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο.

H νέα σειρά προσφέρει 30 λεπτά περισσότερη μπαταρία από πριν, με το Max να δίνει μία ώρα και 30 λεπτά παραπάνω έχοντας την μεγαλύτερη μπαταρία iPhone που υπάρχει.

Για πρώτη φορά, τα iPhones αποκτούν duel-SIM ώστε οι χρήστες τους να έχουν δύο αριθμούς αν επιθυμούν.

Το πιο προσητό iPhone XR

iPhone XR

Το 6,1-ιντσών XR είναι ένα πιο προσιτό μοντέλο. Έχει μια πιο φθηνή LCD στην θέση της OLED και θα κυκλοφορήσει σε έξι χρώματα: άσπρο, μαύρο, μπλε, κοραλί, κίτρινο και κόκκινο.

Η Liquid Retina οθόνη και υποστηρίζει 120Hz touch-sensitive στρώση αλλά όπως τα X και X Max, αλλά όχι 3D Touch. Περιλαμβάνει Face ID και έχει μέσα επίσης το A12 Bionic chip, ενώ η μπαταρία του είναι μία ώρα και 30 λεπτά περισσότερη από το iPhone 8 Plus. Έχει μονο 12MP wide-angle άκομα, αλλά ακόμα κι έτσι τραβάει σε 1080p και 60fps βίντεο.

Οι τρεις συσκευές θα τρέχουν iOS 12, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου.