*

Το Google Chrome θα σας προειδοποιεί όταν φορτώνουν αργά οι σελίδες

Εξετάζεται επίσης και ένα "μενού περιβάλλοντος", τα οποίο υπονοεί ότι θα προσφέρεται ένας σύνδεσμος που μας δείχνει τις τυπικές ταχύτητες ενός ιστοτόπου προτού καν τον επισκεφθούμε.

Υπάρχει πιθανότητα, σύντομα, το Google Chrome να μας προειδοποιεί σχετικά με το ποιοι ιστότοποι φορτώνουν αργά.

Η Google εξετάζει την ιδέα ως έναν τρόπο να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να επιταχύνουν τους χρόνους φόρτωσης των σελίδων. "Πιστεύουμε ότι ο ιστός μπορεί να κάνει καλύτερα και θέλει να βοηθήσει τους χρήστες να καταλάβουν πότε ένας ιστότοπος μπορεί να φορτώσει αργά, ενώ ανταμείβοντας τους ιστότοπους που προσφέρουν γρήγορες εμπειρίες", ανέφερε η ομάδα Chrome της Google την Δευτέρα σε μία δημοσίευση.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το πώς θα σηματοδοτούνται οι τοποθεσίες με αργούς χρόνους φόρτωσης. Μπορεί απλώς να δούμε τη φράση "συνήθως φορτώνει αργά" με κόκκινο προειδοποιητικό σύμβολο καθώς φορτώνεται η σελίδα. Μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί μια πράσινη μπάρα προόδου στο πρόγραμμα περιήγησης για να είναι ευνόητο ότι ένας ιστότοπος φορτίζεται γρήγορα.

Slow Chrome Warning

Η εταιρεία εξετάζει επίσης και ένα "μενού περιβάλλοντος", τα οποίο υπονοεί ότι θα προσφέρεται ένας σύνδεσμος που μας δείχνει τις τυπικές ταχύτητες ενός ιστοτόπου προτού καν τον επισκεφθούμε.

Η Google σχεδιάζει να καθορίσει το χρόνο φόρτωσης ενός ιστότοπου, εξετάζοντας τις "ιστορικές καθυστερήσεις φορτίου", ανέφερε η ομάδα Chrome. "Περαιτέρω, μπορούμε να επεκτείνουμε αυτό το γεγονός, ώστε να συμπεριλάβουμε τον εντοπισμό πότε μια σελίδα πιθανόν να είναι αργή για έναν χρήστη με βάση τη συσκευή και τις συνθήκες δικτύου", πρόσθεσε.

Η πρόταση είναι επίσης ένας τρόπος για την Google να καταδικάσει ιστοσελίδες με αργούς χρόνους φόρτωσης. Δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εμφανιστούν αυτές οι προειδοποιήσεις. Η ομάδα του Chrome δήλωσε απλώς ότι "το σχέδιό μας να εντοπίσουμε ιστότοπους που είναι γρήγοροι ή αργοί θα πραγματοποιηθούν σε σταδιακά βήματα, με βάση ολοένα και πιο αυστηρά κριτήρια".

"Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να ορίσουμε ένα σύστημα ταξινόμησης ποιότητας, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες παραμέτρους πέρα ​​από την ταχύτητα", πρόσθεσε η ομάδα Chrome.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google μεσολαβεί σε ιστοτόπους μέσω του Chrome. Πέρυσι, το πρόγραμμα περιήγησης άρχισε να επισημαίνει ιστοσελίδες χωρίς κρυπτογράφηση HTTPS ως "μη ασφαλείς"

About Κώστας Δεσίπρης