*

Ο σχεδιαστής των iPhone Jony Ive, φεύγει από την Apple για να δημιουργήσει την δική του εταιρεία

“Αν και δεν θα είμαι υπάλληλος [της Apple], θα συνεχίσω να συμμετέχω - ελπίζω για πολλά, πολλά χρονιά ακόμα,” είπε ο Ive στους Financial Times.

(Photo by Qi Heng/VCG via Getty Images)

Ο Johny Ive, γενικός σχεδιαστής πίσω από το iPhone, θα αποχωρήσει από την Apple μέσα στην χρονιά για να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση.

Η νέα εταιρεία του Ive θα έχει σαν κύριο στόχο το design και θα διατηρήσει την Apple σαν έναν από τους κεντρικούς πελάτες. “ Η Apple θα συνεχίσει να απολαμβάνει τα ταλέντα του Jony, δουλεύοντας μαζί του σε αποκλείστηκα project,” ανακοίνωσε ο CEO της Apple, Tim Cook σε σχετική ανάρτηση.

O Ive έχει μακρά ιστορία με την εταιρεία, καθώς εργάζεται εκεί από το 1992, ενώ πλέον είναι ο βασικός σχεδιαστής της Apple. “Αν και δεν θα είμαι υπάλληλος [της Apple], θα συνεχίσω να συμμετέχω - ελπίζω για πολλά, πολλά χρονιά ακόμα,” είπε ο Ive στους Financial Times. “Αυτός φαίνεται να είναι ο πιο φυσικός και κατάλληλος χρόνος για αυτή την αλλαγή.”

Για σχεδόν τρεις δεκαετίες ο Ive έχει υπάρξει ο βασικός σχεδιαστής υλισμικού σε όλα τα μεγάλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου των iPhone που αποτελούν ίσως το πιο εδραιωμένο smartphone design. Μετά τον θάνατο του Steve Job’s το 2011 o Jony Ive ξεκίνησε να διαχειρίζεται και το design του λογισμικού των Apple προϊόντων.

Η Apple δεν έχει ανακοινώσει κάποιον διάδοχο για τον Ive. Στη θέση του οι δύο υπεύθυνοι σχεδιασμού για το βιομηχανικό και το λογισμικό design θα αναφέρουν κατευθείαν στον chief operating officer, Jeff Williams. “Ο Williams ηγήθηκε της ανάπτυξης του Apple Watch από την σύλληψη του [προϊόντος] και θα ξοδέψει περισσότερο χρόνο εργαζόμενος με την ομάδα σχεδιασμού στο studio τους,” ανακοίνωσε η εταιρεία.

Όσο για τον Ive, η νέα του επιχείρηση θα λέγεται LoveFrom και θα εδράζει στην Καλιφόρνια. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο σε τι ακριβώς θα δουλέψει η νέα επιχείρηση ο ίδιος αναφέρει ότι θα συνεχίσει να σχεδιάζει φορητή τεχνολογία και προϊόντα υγείας ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος από άλλα, άγνωστα project. Η LoveFrom αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της εντός του επόμενου χρόνου.

About Zois Bekios Zannikos