*

Η απαρχαιωμένη τεχνολογία κοστίζει στις εταιρείες

Αναβάθμιση...τώρα!!!

Έχετε τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεστε για να κάνετε την δουλειά σας; Η ZenBusiness έκανε δημοσκόπηση σε 917 υπαλλήλους γραφείου σχετικά με την κατάσταση της τεχνολογίας στο εργασιακό τους περιβάλλον και ανακάλυψε πως αρκετοί δεν έχουν αυτά που χρειάζονται.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πολλές επιχειρήσεις έχουν σοβαρό πρόβλημα με απαρχαιωμένους υπολογιστές, λογισμικό και άλλες τεχνολογίες. Οι εργοδότες ίσως είναι απρόθυμοι να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό λόγω των εξόδων, όμως η απόφαση για οικονομία μπορεί να κοστίσει στην απόδοση των υπαλλήλων.

Πάνω από το 50% των ερωτηθέντων είπαν πως, η ξεπερασμένη τεχνολογία έχει ήπιες επιπτώσεις στην παραγωγικότητα τους, ενώ παραπάνω από το 16% είπε ότι οι επιπτώσεις είναι σημαντικές. Αυτό είναι ένα τεράστιο κομμάτι εργατικού δυναμικού που σπαταλά εταιρικό χρόνο, χωρίς όμως να ευθύνονται οι ίδιοι αλλά η εταιρεία.

Επιπλέον, στην απαρχαιωμένη τεχνολογία υπάρχει αδράνεια. Οι παλιοί υπολογιστές ίσως να μην μπορούν να τρέξουν πρόσφατες εκδόσεις λογισμικών, επικοινωνίας και κυβερνοασφάλειας.

Η εργασία σε απαρχαιωμένα μηχανήματα έχει επιπτώσεις και στο ηθικό των εργαζομένων. Η ίδια έρευνα αποκάλυψε πως για το 57% των υπαλλήλων, αυτό είχε μεγάλη επιρροή στην ευχαρίστηση της εργασίας του.

Μία ερώτηση πριν από επτά περίπου χρόνια στο Stack Exchange, είχε να κάνει με έναν developer ο οποίος δεν είχε τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνει την δουλειά του και έψαχνε λύσεις στο αν θα έπρεπε ή όχι να χρησιμοποιήσει τα δικό του setup. Μετά από δύο χρόνια και αφού η ανάρτηση είχε τραβήξει τα βλέμματα αρκετού κόσμου, επέστρεψε για να ενημερώσει το κοινό: "Δεν εργάζομαι πλέον σε αυτή την εταιρεία, αλλά κοιτώντας πίσω θα έπρεπε το περιστατικό με το laptop να ήταν μια προειδοποίηση πως η εταιρεία ήθελε να κάνει οικονομία σε ο,τι μπορούσε. Αν και μου άρεσε να εργάζομαι εκεί, υπήρχαν πολλοί περιορισμοί επειδή εργαζόμασταν με παλιούς servers, με ελάχιστο ή καθόλου αποθηκευτικό χώρο, με προβλήματα απόδοσης και λογισμικό από το 2003. Αν βρεθείτε ποτέ σε αυτή την θέση, να είστε προσεκτικοί."

About Mike Viliotis