*

Η Xerox ετοιμάζεται να εξαγοράσει το τμήμα εκτυπωτών της HP

Η HP δεν έκανε καμία αναφορά για το ποσό που προσέφερε η Xerox ή αν θα αποδεχτεί την συμφωνία.

Η HP μπορεί σύντομα να ενώσει τις δυνάμεις της με τη Xerox, ενώνοντας δύο πρωτοπόρους υπολογιστών κάτω από μία στέγη.

Την Τετάρτη, η HP επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει προσφορά εξαγοράς από τη Xerox μετά από δημοσίευση του The Wall Street Journal.

"Είχαμε συζητήσεις με την Xerox Holdings Corporation για πιθανό συνδυασμό των επιχειρήσεων", ανέφερε η HP σε μια δήλωση. "Έχουμε εξετάσει, μεταξύ άλλων, τι θα χρειαζόταν για να αξίζει αυτή συναλλαγή. Πρόσφατα, λάβαμε την πρόταση που διαβάσαμε χθες".

Η HP δεν έκανε καμία αναφορά για το ποσό που προσέφερε η Xerox ή αν θα αποδεχτεί την συμφωνία. Προς το παρόν, ο κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών απλώς λέει: "Έχουμε ένα αρκετά καλό ιστορικό όσον αφορά τις επιχειρηματικές μας αποφάσεις και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με βάση το συμφέρον όλων των μετόχων μας."

Σύμφωνα με το The Journal, η συμφωνία έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις εκτυπωτών της Xerox και της HP. Η συγχώνευσή τους θα μπορούσε να βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν το κόστος παραγωγής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Xerox εξετάζει μια προσφορά μετρητών και αποθεμάτων για την HP, η οποία έχει αγοραία αξία περίπου 27 δισ. δολάρια.

Εάν συμβεί η συγχώνευση, θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω ενοποίηση στην αγορά των εκτυπωτών, ανέφερε ο αναλυτής της UBS Munjal Shah. "Νομίζουμε ότι η εδραίωση της βιομηχανίας εκτύπωσης έχει νόημα λόγω των συνολικών πιέσεων στην αγορά", πρόσθεσε.

Η HP είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής υπολογιστών στην αγορά, ακριβώς πίσω από τη Lenovo. Ωστόσο, η αύξηση των εσόδων της HP παρέμεινε γενικά σταθερή με στάσιμες πωλήσεις στην αγορά υπολογιστών.

About Κώστας Δεσίπρης