*

Ο Elon Musk φαίνεται ότι αποκάλυψε το όνομα του ρομποτικού ταξί της Tesla

Η Tesla αποκαλύπτει επίσης στιγμιότυπα οθόνης της εφαρμογής για κινητά, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της τον Αύγουστο.

(Credit: Tesla)

Ο Elon Musk ενδέχεται να αποκάλυψε το όνομα του ρομποταξί που πρόκειται να κάνει ντεμπούτο τον Αύγουστο.

Αντί να αναφέρεται στο όχημα ως "robotaxi", όπως κάνει συνήθως, ο Musk το αποκάλεσε "Cybercab ειδικής κατασκευής" στη σημερινή κλήση για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου. Δεν τον είχαμε ξανακούσει να αναφέρεται σε Cybercab, αλλά ταιριάζει με τη γλώσσα της μάρκας του πρόσφατα λανσαρισμένου Cybertruck.

Η Tesla μοιράστηκε στιγμιότυπα οθόνης της εφαρμογής Cybercab για κινητά. Οι χρήστες θα μπορούν να πατούν "summon" στην εφαρμογή της Tesla για να καλέσουν ένα αυτοματοποιημένο ταξί, αν και η εταιρεία εργάζεται ακόμη για την εξασφάλιση αδειών για τη λειτουργία των οχημάτων σε δημόσιους δρόμους.

(Credit: Tesla)

Παρά τις αγωγές σχετικά με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η Tesla συνεχίζει να προωθεί το έργο. Αυτή την εβδομάδα μείωσε την τιμή για το λογισμικό Full Self-Driving (FSD) από 12.000 δολάρια σε 8.000 δολάρια στις ΗΠΑ. Οι οδηγοί οχημάτων που δεν ανήκουν στην Tesla μπορεί επίσης να είναι σε θέση να δοκιμάσουν το FSD στο μέλλον, καθώς η Tesla "βρίσκεται σε συζητήσεις με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία για την αδειοδότηση του FSD", δήλωσε ο Musk κατά τη διάρκεια της κλήσης.

"Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι για το χρονοδιάγραμμα αυτονομίας μας", δήλωσε σήμερα ο Musk. "Οδεύουμε προς ένα ηλεκτρικό όχημα και ένα αυτόνομο μέλλον. Στο μέλλον, τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα που δεν είναι αυτόνομα θα είναι σαν να οδηγείς ένα άλογο και να χρησιμοποιείς ένα flip phone, και αυτό θα γίνει πολύ προφανές εκ των υστέρων".

Η Tesla είδε μια βουτιά στο μερίδιο αγοράς της, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα. Μετά τις πρόσφατες απολύσεις, η Tesla εργάζεται τώρα για την αναδιοργάνωση της εταιρείας για "την επόμενη φάση ανάπτυξης", δήλωσε ο Musk.

(Credit: Tesla)

Όσον αφορά τις φήμες ότι η Tesla καταργεί τα σχέδια για ένα όχημα κάτω των 25.000 δολαρίων για να επικεντρωθεί στο λανσάρισμα των ρομποταξί/Cybercab, ο Musk σημείωσε μόνο ότι "υπήρξαν πολλές συζητήσεις για την επερχόμενη σειρά οχημάτων μας τις τελευταίες εβδομάδες" και απέφυγε μια ερώτηση σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα για το όχημα των 25.000 δολαρίων μεταθέτοντας την απάντηση στη σημασία της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα μια ανανεωμένη έκδοση του Model 3 Performance, με πιο σπορ καθίσματα και βελτιωμένα στατιστικά στοιχεία. Πηγαίνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, διαθέτει 5% μειωμένη αντίσταση και έχει μεγαλύτερη ισχύ και ροπή αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, λέει η Tesla.