*

Το Instagram σας επιτρέπει πλέον να κάνετε browsing μαζί με τους φίλους σας μέσω video chat

Η πλατφόρμα, που πλέον αποτελεί ιδιοκτησία του Facebook, κυκλοφόρησε μια σειρά από νέες πηγές για να ενημερώνει και να υποστηρίζει τους χρήστες της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Συνεχίζοντας τις προσπάθειές του να λειτουργεί ως δημόσιο health forum για τον COVID-19, το Instagram κυκλοφόρησε νέες πηγές με στόχο την ενημέρωση των χρηστών του και την υποστήριξη αυτών που το χρειάζονται —όπως και έναν νέο τρόπο να κάνετε browse με τους φίλους σας μέσω video chat.

"Για να βοηθήσουμε τον κόσμο να μένει συνδεδεμένος, έχουμε θέσει σε λειτουργία το media sharing" δήλωσε η Facebook-owned πλατφόρμα σε blog post. Μπορείτε να ξεκινήσετε απλά με την έναρξη μιας βιντεοκλήσης από το Direct inbox (μέσω του εικονιδίου κάμερας πάνω δεξιά) και κάνοντας tap στην επιλογή "Δημοσιεύσεις" στο κάτω μέρος της οθόνης. Μαζί, μπορείτε να ενθουσιάζεστε με puppy videos που έχετε κάνει like, με φωτογραφίες από εστιατόρια που έχουν αποθηκεύσει οι φίλοι σας και με λογαριασμούς που προτείνει το Instagram.

Οι χρήστες που μπαίνουν συχνά έχουν πιθανώς ήδη παρατηρήσει το νέο "Stay Home" sticker, που, όταν προστίθεται στις ιστορίες, επιτρέπει στους ακολούθους να δουν πως πραγματοποιείτε το social distancing σας.

Ωστόσο, ο νέος εγκλεισμός στα σπίτια συνεπάγεται και νέους τρόπους διάδοσης εσφαλμένων πληροφοριών. Το Instagram αντιμετωπίζει την παραπληροφόρηση με εκπαιδευτικά μηνύματα που μπορούν να συνδέσουν τους χρήστες με πηγές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τοπικούς επίσημους οργανισμούς, όπως και με νέα stickers που υπενθυμίζουν το πλύσιμο των χεριών και την εφαρμογή αποστάσεων από τους άλλους.

"Εκτός από την προσθήκη έγκυρης πληροφόρησης μέσω της εφαρμογής μας, κάνουμε διάφορες αλλαγές για να μειώσουμε τη διάδοση εσφαλμένων πληροφοριών" αναφέρεται στο blog post, που ανέφερε πως δε θα αφαιρέσει λογαριασμούς για τον COVID-19 από τις προτάσεις και το tab Εξερεύνησης, "αρκεί να έχουν δημοσιευτεί από έγκυρους οργανισμούς υγείας". Περιεχόμενο που έχει σημειωθεί ως λανθασμένο από third-party fact checkers θα υποβαθμίζεται σε feeds και Stories.

"Θα συνεχίσουμε να θέτουμε ως προτεραιότητα την ασφάλεια, τη σύνδεση των χρηστών με έγκυρες πληροφορίες και την ενθάρρυνση της παροχής υποστήριξης όσο εξελίσσεται η πανδημία του COVID-19" ανέφερε το Instagram, ωθώντας τους χρήστες προς το World Health Organization website για τα τελευταία νέα και πληροφορίες.

Το άλλο social network του Facebook, το WhatsApp, πρόσφατα κυκλοφόρησε το δικό του coronavirus information hub που παρέχει καθοδήγηση σε επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, ΜΚΟ, κυβερνήσεις και τοπικές επιχειρήσεις.