*

Τα VPN είναι πολύτιμα εργαλεία στην εποχή του COVID-19

Είτε δουλεύετε εξ αποστάσεως, είτε θέλετε να παρακάμψετε ψηφιακά εμπόδια για να έχετε πρόσβαση κάπου που δε σας επιτρέπεται, η χρήση του VPN βλέπει εντυπωσιακή αύξηση τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Τα VPN είναι μια από τις πιο σημαντικές ψηφιακές δομές που στηρίζουν την εργασία εξ αποστάσεως αυτή την περίοδο, ενώ προσφέρουν και έναν τρόπο ώστε να μπορούν να ενημερώνονται στοιχειωδώς πολίτες σε χώρες που επικρατεί λογοκρισία στα μέσα τους.

Τα VPN κρυπτογραφούν το web traffic, δηλαδή κρατούν ασφαλή τα δεδομένα σας και βοηθούν στη διατήρηση της ιδιωτικότητάς σας. Μπορείτε ίσως να χρησιμοποιήσετε ένα εταιρικό VPN απαραίτητο για να συνδέεστε όταν εργάζεστε ή να διαλέξετε εσείς ένα για προσωπική χρήση.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, με την κρίση του COVID-19, η χρήση των VPN στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει σημειώσει άνοδο 124 τοις εκατό. Την ίδια περίοδο, στην Ιταλία, έχει αυξηθεί κατά 160 τοις εκατό σύμφωνα με το Atlas VPN. Σε αυτές τις χώρες, όπου το λεγόμενο "social distancing" είναι υποχρεωτικά αναγκαίο, τα VPN παρέχουν έναν τρόπο στους χρήστες τους να αισθάνονται πιο ασφαλείς ψηφιακά, είτε όταν δουλεύουν από το σπίτι τους είτε όταν επιδίδονται σε πολύωρο video streaming.

Στη Ρωσία και στην Κίνα, τα στατιστικά στοιχεία για τον COVID-19 θεωρούνται ελλειπή και μικρότερα σε βαρύτητα απ'ότι πραγματικά είναι. Στη Ρωσία, μια εκστρατεία παραπληροφόρησης για τον πρωτόγνωρο κορονοϊό διαδίδει επικίνδυνες πληροφορίες στον κόσμο. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, τα VPN μπορούν να παρέχουν σε πολίτες πρόσβαση σε ευρύτερες και εγκυρότερες πηγές πληροφοριών. Έτσι, οι πηγές αυτές μπορούν να μετατραπούν σε ένα σωστό εργαλείο δημόσιας υγείας, αλλά και ψηφιακής υγιεινής.