*

Θέλετε γρηγορότερο WI-Fi στο σπίτι; Τότε μην χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων

Όσο περισσότεροι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλέψουν από το σπίτι, ο βρετανικός οργανισμός ρύθμισης τηλεπικοινωνιών Ofcom προτείνει συμβουλές για βελτίωση της σύνδεσης internet. Σε αυτές, συμπεριλαμβάνεται να μην χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων και να τοποθετείτε το router σας μακριά από άλλες συσκευές.

Ο βρετανικός κυβερνητικός οργανισμός ρύθμισης τηλεπικοινωνιών Ofcom πρότεινε να μην χρησιμοποιείται ο φούρνος μικροκυμάτων όσο δουλεύετε ή χρησιμοποιείτε γενικά το internet στο σπίτι, ώστε να έχετε καλύτερο σήμα Wi-Fi.

“Γνωρίζετε ότι οι φούρνοι μικροκυμάτων μπορούν ακόμα να ελαττώσουν το σήμα του Wi-Fi; Οπότε, μην τον χρησιμοποιείτε όσο κάνετε βιντεοκλήσεις, βλέπετε HD videos ή κάνετε online οτιδήποτε μπορεί να είναι σημαντικό” ανέφερε η αρχή σε blog post. Αξίζει να σημειωθεί, βεβαίως, ότι η παρεμβολή των μικροκυμάτων επηρεάζει μόνο τα 2.4GHz wireless bands, άρα μπορεί να αποφευχθεί αν το router σας υποστηρίζει δίκτυο ζώνης 5GHz.

Οι συμβουλές της Ofcom έρχονται σε μια περίοδο όπου πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι εν μέσω της πανδημίας και επιβαρύνουν συλλογικά το διαδίκτυο. Άλλες συμβουλές για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο internet είναι πιο παραδοσιακές. Περιλαμβάνουν την τοποθέτηση του wireless router σας μακριά από άλλες συσκευές που μπορεί να δημιουργήσουν παρεμβολές στο σήμα (ασύρματα τηλέφωνα, baby monitors, λάμπες αλογόνου, dimmer switches, στερεοφωνικά, ηχεία υπολογιστών, τηλεοράσεις και οθόνες αναφέρονται στη λίστα), να κλείνετε την κάμερα εν μέσω βιντεοκλήσεων και να κάνετε κλήσεις σε λιγότερο συνηθισμένες ώρες, όπως π.χ. όχι ακριβώς 6.

Η χρήση ενός καλωδίου Ethernet συστήνεται επίσης αντί για ασύρματη σύνδεση και η αποφυγή τηλεφωνικής επέκτασης, μιας και μπορεί να “προκαλέσει παρεμβολές”. Τα tablets και τα smartphones, σύμφωνα με τον οργανισμό, συνήθως λειτουργούν στο παρασκήνιο, συνεπώς το να απενεργοποιήσετε την ασύρματη σύνδεση σε αυτές τις συσκευές μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή υπερφόρτωσης του δικτύου.

Με τόσους εργαζομένους εξ αποστάσεως, οι ψηφιακές δομές αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις για να συνεχίσουν να ικανοποιούν στο ακέραιο τους πελάτες τους. Όταν ξεκίνησε η πρακτική απομόνωσης στην Ευρώπη, πολλοί χρήστες του workplace communication προγράμματος Teams της Microsoft αντιμετώπισαν προβλήματα στην αποστολή μηνυμάτων και στη σύνδεση με το server, λόγω αυξημένης ζήτησης. Ο COVID-19 δεν έχει (ακόμα) ρίξει το internet και εταιρείες όπως οι Netflix, YouTube και Disney έχουν ήδη συμφωνήσει να μειώσουν την ποιότητα του video streaming ως αντισταθμιστικό μέτρο.