*

Το Spotify υπόσχεται $10 εκατομμύρια σε μουσικούς που τα έχουν ανάγκη

Η υπηρεσία streaming θα δωρίζει το ίδιο ποσό ανά δωρεά στο Spotify COVID-19 Music Relief project, μέχρι το ποσό των $10 εκατομμυρίων.

Με επιχειρήσεις όπως μπαρ, κλαμπ, θέατρα και χώρους συναυλιών κλειστές, οι καλλιτέχνες ανήκουν στην ομάδα αυτών που έχουν οικονομικά πληγεί περισσότερο. Γι'αυτό, το Spotify ανέλαβε μια νέα πρωτοβουλία για να υποστηρίξει τα μέλη της μουσικής κοινότητας.

Το Spotify COVID-19 Music Relief project παρέχει επιβεβαιωμένους, επίσημους οργανισμούς που προσφέρουν οικονομική ανακούφιση σε αυτούς που το χρειάζονται. Μπορείτε με ευκολία να πατήσετε το κουμπί δωρεάς κάτω από τον οργανισμό που επιθυμείτε για να δωρίσετε στον σκοπό. Το Spotify θα δωρίζει το ίδιο ποσό για κάθε δωρεά που γίνεται, μέχρι το ποσό των $10 εκατομμυρίων. Από τους πρώτους τους συνεργάτες είναι οι οργανισμοί Help Musicians, MusiCares, και PRS Foundation, με περισσότερους να "έρχονται σύντομα".

"Αν και το streaming συνεχίζει να παίζει βασικό ρόλο στη σύνδεση μεταξύ των δημιουργών και των θαυμαστών τους, πολλαπλές άλλες πηγές εισοδημάτων έχουν διακοπεί προσωρινά ή και εντελώς από την κρίση" αναφέρει το Spotify σε blog post του. "Η αντιμετώπιση του αντίκτυπου αυτής της πανδημίας στη μουσική βιομηχανία απαιτεί μια προσπάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο και δουλεύουμε με ταχύ ρυθμό για να συγκροτήσουμε και να ρυθμίσουμε αυτές τις νέες πηγές".

Η πλατφόρμα streaming δουλεύει αυτό το διάστημα πάνω στη δυνατότητα να μπορούν οι καλλιτέχνες να κάνουν έρανο με άμεση επαφή με τους fans τους —είτε για τους ίδιους, είτε για άλλους καλλιτέχνες σε ανάγκη, είτε για κάποια δικιά τους πρωτοβουλία— μέσω της σελίδας του προφίλ τους στο Spotify. "Επιπροσθέτως, έχουμε κάνει δωρεές σε οργανισμούς δημόσιας υγείας και έχουμε δωρίσει χώρο για διαφημίσεις και περιοχές μέσα στην πλατφόρμα μας για να παρουσιάζονται νέα και πληροφορίες στους χρήστες μας πάνω στον τομέα της υγείας" δήλωσε η εταιρεία. "Ακόμα, έχουμε δημιουργήσει ένα hub πάνω στον COVID-19 που παρέχει στους ακροατές ένα μέρος ενημέρωσης για νέα και πληροφορίες"

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση σε podcasts από τα CNN, ABC News, NPR, BBC και Foreign Policy που παρέχουν καθοδήγηση για να καταλαβαίνετε τους τίτλους ειδήσεων, συμβουλές από ειδικούς και ενημέρωση με τα τελευταία νέα παγκοσμίως πάνω στο θέμα του κορονοϊού.